Investing24H

(3/3)Analyse av Norwegian Air Shuttle (NAS)- Oppkjøp, emisjon eller konkurs?

Verdsettelse?

Det vil ikke bli gjort en verdsettelse i denne analysen, noe som i stor grad skyldes at usikkerheten er alt for stor. Ser man derimot på eksterne analytikerestimater, ser man at analytikerne i liten grad er enige (se under). På den ene siden finner man nok analytikere som tror på oppkjøp til en pris rundt NOK 300+ per aksje, eller eventuelt at selskapet klarer å sikre nok rimelig finansiering/egenkapital til neste sommer (gjennom salg av eiendeler og emisjon). På den andre siden vil finne analytikerne som ikke er mer pessimistiske til situasjonen.

Meglerhusanbefalinger (fra DN Investor)

Median for kursmål er 242,5 NOK/aksje (per 23.10). Kilde DN Investor

For Inv24h sin del, så mener vi at både oppkjøp, men også emisjon/salg av eiendeler taler for en verdsettelse rundt 300 NOK/aksje. Når det er sagt, så er risikoen høy, og NAS er i dag definitivt ikke en plass man bør plassere en for stor del av porteføljen. Det eneste som er sikkert om den fremtidige utviklingen er at mye vil skje den nærmeste tiden.

Hva med Q3-resultatet? Mye tyder som nevnt på at Q3-resultatet som «alltid» vil være bra, selv om det helst bør være veldig bra med tanke på situasjonen til selskapet. Q3-resultatet vil nok innen kort tid bli etterfulgt av handlinger som kan bidra til å sikre selskapet frem til neste sommer. Tiden vil vise om disse handlingene vil være salg av selskapet (oppkjøp), salg av eiendeler, eller emisjon.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */