Investing24H

(3/3)Analyse av Norwegian Air Shuttle (NAS)- Oppkjøp, emisjon eller konkurs?

Denne analysen er Tredje (3) analyse i en analyseserie med fokus på NAS. Serien består av tre analyser (linkes til når alle er publisert):

  1. Vekst (Gå til). Fokuserer på veksten som har vært, og den veksten som muligens kommer. Vi ser både på inntekts- og flåtevekst. Sentralt i analysen å identifisere og sannsynliggjøre mulige vekstmuligheter. (Fredag 19.okt)
  1. Marginer og resultater (Gå til). En av utfordringene til NAS de siste årene har vært fall i lønnsomheten. Lønnsomhetsfallet har i stor grad vært forårsaket av den kraftige veksten, men er det nå sannsynlig at fremover vil se bedringer i lønnsomheten? Vi ser på ting som kan påvirke lønnsomheten fremover. (Publiseres Lørdag 20.okt?)
  1. Kapitalstruktur og likviditet.Fokuset i denne analysen er på det fremtidige kapitalbehovet. Det sentrale i selskapets sin nåværende situasjon er om de vil ha tilstrekkelig med likvider og egenkapital frem til og med neste sommer. Etter sommeren 2019 bør man forvente at selskapet vil være i en langt bedre situasjon (om de kommer så langt). I denne delen ser vi på ulike alternativer for å bedre likviditeten eller/og øke EK (oppkjøp, salg eiendeler …). (Søndag 21.okt evt. før Q3-resultat)

Det bør være åpenbart at alle de tre «episodene» av serien henger sammen.

I denne tredje analysen i analyserien, så rettes fokuset på NAS sin kapitalstruktur og fremtidige kapitalbehovet. Vi fokuserer særlig på kravene til egenkapital og likviditet som ligger i låneavtalene.

I første delav analysen ser vi nærmere hva som vil påvirke resultatene (og dermed egenkapitalen), og hva som vil påvirke kapitalbehovet den nærmeste tiden. For kapitalbehovet sin del, så er det særlig flykjøpene som er interessant. En kort diskusjon av NAS sine flåtestrategi er også på sin plass.

Når det kommer til egenkapitalen, så er det særlig resultatene de neste kvartalene som er av interesse. Vi ser nærmere på ting som kan ha en negativ innvirkning på resultatene den nærmeste tiden.  

I de andre delser vi nærmere på noen alternativer som kan bidra til å finansiere virksomheten eller/og styrke egenkapitalen den nærmeste tiden. Salg av Norwegian blir også diskutert som en mulig løsning.

Vi avsluttermed en kort diskusjon av verdsettelsen.

La oss begynne analysen med å se nærmere på kapitalstrukturen til NAS, og hvordan denne har utviklet seg.

Følg Investing24H

/* ]]> */