Investing24H

Analyse av svenske PowerCell (Nel og Nikola relevant)

Mer kapital?

Frem til nå har som nevnt PowerCell mer eller mindre vært et utviklingsselskap med store årlige FoU-kostnader. De nærmeste årene bør man også forvente at selskapet vil tappe kontantbeholdningen som en følge av negativ kontantstrøm fra driften, og fordi man må investere mer i produksjonskapasiteten.  

Det siste tiåret har man hentet kapital inn ved en rekke anledninger (se under) for å finansiere kontantunderskuddet, og man må nok som investor i PowerCell forvente ytterligere emisjoner før selskapet forhåpentligvis er i stand til å finansiere driften og investeringene ved hjelp av egen-genererte midler. Man bør som et minimum forvente at man må hente inn et par hundre millioner SEK før selskapet eventuelt kommer i en posisjon der det er i stand til å levere en positiv kontantstrøm fra driften.

Aksjekapitalutvikling siden oppstarten

Hentet fra Årsrapport-2018

Vurdering av prisingen til selskapet  

For at man i det hele tatt skal vurdere å investere i PowerCell, så må man i det minste tro at markedet for hydrogen og brenselceller vil øke i årene fremover. PowerCell er åpenbart ekstremt avhengig hvordan det relevante markedet utvikler seg i årene fremover. Tror man i tillegg at hydrogenbasert transport får en sentral rolle i fremtiden, så bør åpenbart et av de ledende selskapene på mobile løsninger kunne være av interesse.

Skulle PowerCell bli valgt som Nikola sin hovedleverandør av brenselcellestabler, så vil det kunne ha en snøballeffekt for PowerCell. For det første innebærer leveranser til Nikola at produksjonskapasiteten må økes kraftig, noe videre betyr at man må foreta investeringer i fabrikk og maskiner som kan legge grunnlag for en kraftig reduksjon i produksjonskostnadene (per enhet). Lave produksjonskostnader på et tidlig tidspunkt, vil bidra til å gi PowerCell et konkurransefortrinn som potensielt kan vise seg å bli varig.

Når det kommer til konkrete estimater for den fremtidige utviklingen til sentrale tall, så er disse foreløpig vanskelige å predikere, men ting kan tyde at potensialet knyttet til Nikola kan være undervurdert av markedet. Skulle PowerCell bli hovedleverandør av brenselcellestabler til Nikola, så vil det ha en avgjørende effekt på PowerCell sitt konkurransefortrinn i et fremtidig perspektiv.  

På den negative siden, så er utvilsomt risikoen knyttet til PowerCell høy. Prisingen av selskapet er rundt SEK 2.26 mrd., noe som åpenbart ikke høres mye ut om forventningene slår til, men samtidig krever også en verdsettelse på SEK 2.26 mrd. en forholdsvis sterk vekst.

Generelt er det naturlig å tro at PowerCell vil gjøre det bra om forventningene til hydrogentransport slår til.

PowerCell sin (justerte) kursutvikling de siste årene

Hentet fra http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE105121

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */