Investing24H

Analyse av svenske PowerCell (Nel og Nikola relevant)

Det har de siste årene vært mye oppmerksomhet rundt hydrogenselskapet NEL, og da særlig i etterkant av at selskapet ble valgt som hovedleverandør av elektrolyser(++) til hydrogenlastebilprodusenten Nikola sitt fremtidige hydrogenfyllenettverk i USA.

Fokuset i denne analysen er ikke på NEL, men isteden PowerCell, som forøvrig også er en viktig partner av NEL gjennom samarbeidsselskapet Hyon. PowerCell er i dag blant de ledende produsentene/utviklerne av kompakte og mobile brenselscellesystemer, og selskapet har blitt valgt som primærleverandør av brenselcellestabler til Nikola sine testlastebiler. Brenselcellene brukes til å produsere elektrisitet (som driver lastebilene) fra hydrogen.

Med tanke på at PowerCell har blitt valgt som primærleverandør for testlastebilene, så kan man i det minste si at det bør være svært gode muligheter for at selskapet også blir valgt som hovedleverandør når lastebilproduksjonen for alvor starter opp. Skulle PowerCell faktisk ende opp med å bli den fremtidige hovedleverandøren av brenselceller til Nikola, så bør man kunne se en betydelig reprising av selskapet som i dag er notert på (First North) Nasdaq Stockholm.

Analysen sin inndeling:

I første del av analysen så ser vi nærmere på PowerCell og samarbeidet med Nikola.

I andre del så ser vi nærmere på selskapet sine produkter.

I tredje del ser vi kort nærmere på hvorfor man i årene fremover kan komme til å se en betydelig vekst etterspørselen etter mobile brenselceller. Fokuset i den tredje delen er på bruk av brenselceller/hydrogen som rekkeviddeforlenger for kjøretøyer/fartøyer som hovedsakelig er batteridrevet.

I fjerde del ser vi nærmere på den finansielle utviklingen, i tillegg til at vi diskuterer en mulig fremtidig finansiell utvikling.

Avslutningsvis vurderer vi prisingen til selskapet (ingen verdsettelse).

Følg Investing24H

/* ]]> */