Investing24H

Analyse av svenske PowerCell (Nel og Nikola relevant)

Produktkategori: Brenselcellestabler («Fuel cell stacks»)

PowerCell leverer tre hovedtyper brenselcellestabler med ulike kapasiteter og anvendelsesområder. Nedenfor gir vi en kort beskrivelse av de (3) ulike hovedtypene brenselcellestabler. I neste del diskuterer vi forholdsvis grundig mulige anvendelsesområder for brenselcellesystemene.

PowerCell S1 (1-5 kW)

S1 er de minste brenselcellestablene som PowerCell leverer. Stablene har mange mulige anvendelsesområder, men selskapet nevner selv at de kan brukes til å produsere «back-up» strøm til (små) eiendommer, telekommunikasjonsutstyr (basestasjoner) og trafikksystemer. S1 kan både anvende ren hydrogen og reformert hydrogen.

PowerCell S2 (5-35 kW)

I motsetning til S1, så er S2 bygget for anvendelse i både mobile og stasjonære enheter. I likhet med S1, så er deg også naturlig å anvende S2 som «back-up» strøm til mindre elektriske systemer, men S2 sin robusthet gjør at de kan være nyttige å benytte som rekkeviddeforlenger i elektriske kjøretøyer.

PowerCell S3 (30-100kW (125kW))

S3 er hva som skal anvendes i testlastbilene til Nikola, og åpenbart den av de tre brenselcellestablene som vil være viktigst fremover. S3 er godt tilpasset kravene i transportbransjen, og anvender industrielle komponenter, noe som gjør at de bør være forholdsvis «enkelt» å masseprodusere, noe som vil være viktig. Primært er det naturlig å tenke at det primære bruksområde for S3 er å finne i transportsektoren, men S3 kan også brukes til å produsere elektrisitet fra fornybar energi som er lagret som hydrogen (f.eks. hydrogen produsert ved hjelp av NEL sine elektrolyser)

Fuel Cell Stacks

Hentet fra Årsrapport 2017

Følg Investing24H

/* ]]> */