Investing24H

Analyse av svenske PowerCell (Nel og Nikola relevant)

PowerCell og hva de leverer

I denne delen ser vi kort nærmere på hva PowerCell i hovedtrekk gjør, mens vi i de neste delene vil se på de ulike produktene og hvor de potensielt kan anvendes.

*

PowerCell så dagens lys i 2008 som en industriell «spin-out» fra Volvo. Selskapet sine produkter anvender ren eller reformert hydrogen til å produsere elektrisitet og varme. Ren hydrogen vil i dette tilfellet f.eks. kunne blitt produsert ved hjelp av elektrolyser som bruker fornybar kraft og vann som innsatsfaktorer. Reformert hydrogen kan f.eks. produseres fra biogass, naturgass, diesel. Selv den reformerte hydrogen vil bidra til en reduksjon av forurensningen og drivstofforbruket i forhold til tradisjonelle dieselmotorer.    

Det at selskapet har sitt utspring fra et bilkonsern har ikke overraskende gjort at selskapet i stor grad har fokusert på å utvikle produkter som er godt tilpasset kravene som mobile kjøretøyer/fartøyer stiller.  

Hovedtrekk ved produktene som PowerCell leverer:

Kompakte og robuste produkter. Om selskapet primært hadde rettet seg mot stasjonære anvendelsesområder, så ville åpenbart kravene til løsningenes kompakthet og robusthet vært mindre. Hovedfokuset til PowerCell har i stor grad vært på løsninger som kan anvendes i mobile enheter (kjøretøyer/fartøyer), noe som stiller langt større krav til blant annet robustheten og størrelsen til systemene.

Modulbaserte. I de tidligere publiserte analysene av NEL, så har vi blant annet fokusert på at mange NEL sine løsninger er modulbaserte, noe som gir stor fleksibilitet i anvendelsen, samtidig som det også typisk gir en mer kostnadseffektiv produksjon. PowerCell sine løsninger er i stor grad også modulbaserte. Grunnproduktet er individuelle brenselceller som brukes til å lage brenselcellestabler med ulik kapasitet/størrelse. De ulike hovedtypene brenselcellestabler er godt tilpasset de brede kundekategoriene og behovene de har. For enkeltkunder vil man kunne tilpasse løsningene enkelt ved å anvende en eller flere moduler.

I neste del ser vi nærmere på selskapet sine to produktkategorier; Brenselcellestabler og brenselcellesystemer. De to produktkategoriene henger (åpenbart) sammen ved at brenselcellestablene henger (åpenbart) sammen, siden brenselcellestablene er de viktigste komponentene i brenselcellesystemene.

Til sammen leverer de to produktkategoriene løsninger som kan anvendes på en lang rekke områder. La oss nå gå gjennom de to produktkategoriene. Vi anvender illustrasjoner og informasjon fra selskapet sin siste årsrapport aktivt i fremstillingen av de ulike produktene.  

Følg Investing24H

/* ]]> */