Investing24H

Analyse av Fjordkraft (September 2018)

Strømselskapet Fjordkraft ble tatt opp til notering på Oslo Børs i slutten av mars, og har siden levert en kursoppgang på rundt 8% (per 12.sep). Fjordkraft sin virksomhet omfatter primært innkjøp, salg og porteføljeforvaltning av strøm til husholdninger og kommuner, samt private- og offentlige bedrifter. Selskapet er altså ikke selv en strømprodusent. Hva kan gjøre Fjordkraft interessant for en investor?

For det første bør Fjordkraft sin strategi gi gode muligheter for å bygge et komparativt fortrinn. I motsetning til de rene strømselskapene, så har man svært gode muligheter til å bygge et selvforsterkende økosystem, noe som videre bør gjøre det mulig å levere relevante og ikke minst konkurransedyktige tjenester til kundene.

Strategien bør i et langsiktig perspektiv resultere i både sterk inntektsvekst og marginforbedringer. I analysen vil vi fokusere mye på Fjordkraft sitt økosystem, og hvordan systemet konkret kan bidra til å levere inntekts- og marginvekst i årene fremover.  

Analysenes oppbygging:

I første del ser vi kort på tjenestene som selskapet leverer.

Andre del (hovedfokuset) inneholder en forholdsvis omfattende diskusjon av Fjordkraft sitt økosystem. Økosystemet er som nevnt viktig for den videre veksten til selskapet.

I tredje del er ser vi på de historiske finansielle resultatene, og vi forsøker samtidig å estimere den fremtidige utviklingen til inntektene, marginene og resultatene.

I fjerde del verdsetter vi Fjordkraft med utgangspunkt i en forholdsvis enkel verdsettelsesmodell.

Følg Investing24H

/* ]]> */