Investing24H

Analyse av Kongsberg Gruppen (KOG)

Vurdering av prising og oppsummering

I denne avsluttende delen så ser vi nærmere på prisingen til selskapet i lys av gjennomgangen som er gjort. Oversikten under viser blant annet hvordan prisingen til selskapet har endret seg i et historisk perspektiv.

Oversikten over kan tyde på at KOG er omtrent nøytralt priset basert på den observerte historiske PE. Det gjennomsnittlige kursmålet blant analytikerne antyder at oppsiden kan være 23%, noe som gir begrenset med sikkerhetsmargin. En skal likevel være klar over at man sjeldent vil finne selskaper med en veldig stor sikkerhetsmargin.

Hva skyldes den forholdsvis høye PE’en? Basert på den relativt grove gjennomgangen av selskapet, så bør det være tydelig at KOG sitt potensial ligger i muligheten for å øke marginene. Det bør være et særlig forbedringspotensial i den maritime virksomheten, her trekker også den oppkjøpte virksomheten kraftig ned. Et resultat av oppkjøpet er at man har skapt en aktør som bør ha alle forutsetninger til å bli til en viktig aktør når det kommer til autonome systemer.

Ser vi på estimatene til analytikere for 2019, så ser vi at konsensus for PE er på rundt 12-13, altså tror man på en betydelig forbedring i 2019. Hadde KOG sin PE i dag vært 12-13, så ville det absolutt være en gunstig pris for et selskap med så store fremtidige vekstmuligheter som KOG. Historien viser likevel at KOG ikke har prestert all verden de siste 10 årene, noe som åpenbart også kan gjøre at markedet er skeptisk til den fremtidige veksten.

Generelt bør man regne KOG som et kvalitetsselskap, og kvalitetsselskaper kan være særlig fornuftig å kjøpe ved en større markedsnedgang noe som kan være fornuftig å kjøpe ved en større markedsnedgang. Kvalitetsselskaper er sjeldent «billige», men vil samtidig klare seg bra rent fundamentalt i dårlige tider.

Vurderer man å kjøpe KOG på dagens pris, så bør man ha stor tro på mulighetene innenfor autonome løsninger, samtidig som man må tro at selskapet lykkes med å snu utviklingen i den oppkjøpe virksomheten ved en tett integrering med den eksisterende virksomheten.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */