Investing24H

(DEL1/2)Hexagon Composite (HEX): Full gass fremover, eller er lufta i ferd med å gå ut av tanken?

Oppsummering av bolk 1/2

Gjennomgangen over er relativt grundig, men ytterligere informasjon er selvsagt tilgjengelig i selskapet sine rapporter/presentasjoner. Hovedpoenget er likevel at Hexagon sin komposittsylindere har ulike bruksområder, men man er avhengig av å fokusere på de markedssegmentene hvor sylinderenes fordeler overgår den store ulempen, nemlig prisen.

Lav vekt, god holdbarhet, og høy kvalitet bør gjøre sylinderne svært godt egnet i transportsektoren, som samtidig er en sektor hvor man er helt avhengig av å få ned utslippene.

Hexagon har lang erfaring, og er samtidig den ledende produsenten av sylindere av TYPE-4. Alt tyder på at selskapet er svært godt posisjonert i et marked som er ventet å vokse kraftig de neste årene. Vekstmarkeder tiltrekker seg nye aktører, og man må nok forvente at marginene for enkelte segmenterer kan svekke seg i årene fremover, men forhåpentligvis vil inntektsveksten mer enn kompensere for et eventuelt marginfall, slik at man kan oppnå god fremtidig bunnlinjevekst.

Samarbeidene som Hexagon har inngått med andre sentrale aktører i verdikjeden, vil kunne bli svært viktig for lønnsomheten i årene fremover, og bidra til en høyere inntektsvekst og bedre marginer enn om man ikke samarbeidet. Generelt vil samarbeidet gjør det enklere å møte konkurransen i årene fremover.  

I neste bolk presenterer vi sentrale historiske regnskapstall, utarbeider estimater for den videre utviklingen, før vi gjør en enkel verdsettelse av selskapet + pluss mer.

Følg med på Investing24H.com de nærmeste dagene om du ønsker å lese fortsettelsen. De større analysene blir varslet om på e-post når de er publisert, så kan være greit å abonnere på nyhetsbrevet, særlig siden det vil være perioder hvor tiden mellom hver analyse kan bli litt lengre.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.


Følg Investing24H

/* ]]> */