Investing24H

(DEL1/2)Hexagon Composite (HEX): Full gass fremover, eller er lufta i ferd med å gå ut av tanken?

Hexagon Composite (heretter stort sett bare Hexagon eller HEX) er en av de ledende produsentene av lette komposittsylindere (beholdere) for lagring av gass. Analysen som gjøres her er relatert til den relativt nylige analysen av hydrogen og selskapet NEL. Hvorfor?

For det første har HEX de siste årene hatt et økende fokus på mulighetene som hydrogen gir, noe som er naturlig med tanke på det ventet at hydrogen vil få en viktig rolle i en mer bærekraftig verden. Batterier blir viktige, men vi kan vanskelig se for oss at batterier kan dekke alle behovene for energilagring. Hydrogen sin økende viktighet som energibærer i blant annet transportsektoren, kan få stor innvirkning på HEX sin fremtidige utvikling.  

For det andre har HEX, NEL og svenske Powercell dannet et felles joint venture som skal tilby kunder hele verdikjeden fra hydrogenproduksjon (NEL), via lagring (HEX), til og med konvertering til elektrisitet (Powercell). Altså helhetlige løsninger.  

Les mer om samarbeidet: “Nel-sjefen: – Dette er noe markedet etterspør

For en investor så kan en eventuell investering i HEX potensielt være fornuftig om fortsatt er litt skeptisk til hydrogens fremtidige potensial (i motsetningen til en som investerer i NEL). Fordelen til HEX er at selskapet generelt både vil tjene på at mer miljøvennlige alternativer tas i bruk, slik som naturgass istedenfor diesel, samtidig som selskapet også vil tjene på en storstilt konvertering mot hydrogen i deler av transportmarkedet. Vi kan altså si at HEX er bedre differensiert enn NEL.    

Det bør nevnes at det logisk nok ikke vil bli gjort en grundig analyse av hydrogen, siden en forholdsvis grundig analyse av fremtiden til hydrogen nylig ble gjort. Når det er sagt, så vil noe gjentakelser nødvendigvis vanskelig kunne unngås, men er du ute etter en mer omfattende analyse, så kan det være fornuftig å lese hydrogen-analysen

Analysens oppbygning

Analysen kommer i to bolker:

I første bolk blir selskapet presentert.

I første del av bolken, så ser vi nærmere på hva som kan drive etterspørslene etter Hexagon sine løsninger i årene fremover. Et særlig fokus vil være på mulighetene som selskapets løsninger har i en transportsektor som må bli mer miljøvennlig. I neste del av ser vi nærmere på grunnproduktet til Hexagon, nemlig komposittsylinderen. Hva er fordelen til sylinderen, og hva er utfordringen? I siste del ser vi nærmere på selskapets ulike produktsegmenter, og da med et særlig fokus på en mulig fremtidig utvikling.  

Andre bolk av analysen er mer fokusert på tall (Publiseres snart)

I første del presenteres og analyseres sentrale regnskapstall. Analysen og tallene blir senere brukt til å predikere den fremtidige utviklingen til selskapet. Fokuset er på utviklingen i inntektene, marginene og resultatene, men det er også naturlig å se nærmere på selskapet sin kapitalstruktur.

I neste del bruker vi våre fremtidige estimatene til å verdsettelse Hexagon. Verdsettelsen gjøres ved å anvende en enkel resultatbasert modell, som forøvrig også er brukt i tidligere analyser. En eventuell indikasjon på over – eller underprisingen bør helst underbygges av ytterligere analyser. I analysen ser vi nærmere på den historiske utviklingen i noen prisingsmultipler. Det store spørsmålet er om selskapet er under – eller overpriset i forhold til dagens prising. Helt til slutt blir det som alltid gitt en oppsummering.    

Følg Investing24H

/* ]]> */