Investing24H

Analyse: Strongpoint (STRONG)

Bruk sidetallene under “Related” til å navigere mellom sidene i analysen

StrongPoint er et selskap som hovedsakelig selger løsninger rettet mot varehandelen. Løsningene deres skal bidra til forenkle driften og øke effektiviteten og lønnsomheten for kundene, men samtidig også gjøre det enklere for sluttbrukeren (f.eks. kundene til matvarebutikkene). StrongPoint sine løsninger vil kunne få stor (eller større) etterspørsel fremover etterhvert som samfunnet blir enda mer teknologisk, samtidig som man sannsynligvis vil se en varehandelen som stadig må presse marginene. Som alltid er vi interessert om kaviteten og potensialet fremover står i forhold til prisingen? Er StrongPoint et selskap som kan tilby det beste fra to verdener: høy kvalitet og lav prising? Disse er noen av spørsmålene vi vil forsøke diskutere i denne analysen.

I første del av denne analysen vil en se litt nærmere på hva StrongPoint er: Hva produserer selskapet? Hvordan har utviklingen vært den siste tiden?  Hvilken strategi/mål har StrongPoint fremover?

I de påfølgende delene av denne analysen vil man fokusere på kvaliteten, risikoen, lønnsomheten, og ikke minst veksten i selskapet. Historisk utvikling kan være et god indikasjon på fremtidig utvikling, eller i det minste den sannsynlige utviklingen. En vil i diskusjonen av kvaliteten benytte ulike modeller (Piotroski, Sloan og Altman Z-Score) som har vist seg nyttige når man ønsker å si noe om kvaliteten på bakgrunn av finansregnskapet. Selskaper med gode resultater i disse modellene har i snitt hatt bedre kursutvikling enn selskaper med dårlige resultater.

I de neste delene ser man nærmere på prisingen til selskapet. Et selskap kan ha høy kvalitet, men om man vurderer å investere i et selskapet, så er det vesentlig at kvaliteten står i forhold til prisen, men helst bør selskapet være undervurdert.  Vi legger i denne første analysen ikke opp til noe omfattende verdsettelse i henhold til DCF (noe som vil kunne ha mer fokus i fremtidige analyser).

I den siste delen av analysen ser man nærmere på sentimentet rundt aksjen. Vi ser på prisutviklingen den siste tiden, i tillegg til at vi diskuterer de største aksjonær og insiderne i selskapet. Til slutt oppsummerer vi analysen.  

Generelt:

Analysen har generelt høy fokus på å presentere og analysere tall av ulik art, men hovedsakelig de med bakgrunn i finansregnskapet. Det skal være mulig for leseren å finne frem til tall som ikke nødvendigvis blir diskutert så nøye i selve teksten. Vi vil presentere tall på både års- og kvartalsbasis, noe som gjør at man både kan få et overblikk, men også mulighet til å dykke mer ned i detaljene og se den siste utviklingen.

For å minimere effekten av evt. sesongeffekter så vurderer en stort sett kvartalstall mot de samme kvartalene de forgående årene. En vurderer altså f.eks. Q3-2016 mot Q3-2015, og regner gjennomsnittsverdien eller medianverdien for de siste fem årene for Q3.

Siste kjente aksjepris er for denne analysen blitt satt til sluttprisen fredag 28.10.16, prisen var da 11.95. Alle verdier som er avhengig av dagens aksjepris, bruker P = 11.95 som dagens aksjepris.

Ellers gir Investing24H.com ingen direkte råd om kjøp/salg, og tar derfor ingen ansvar for eventuelle tap leseren/investoren måte bli påført som følge av handel i den aktuelle aksjen. Analytikeren eier ingen aksjer i selskapet, og har heller ingen planer om kjøpe aksjer i selskapet den nærmeste tiden.

Annonse:

Følg Investing24H

/* ]]> */