Investing24H

Analyse Elkem (ELK): Klar for videre oppgang?

Vekstmuligheter: Muligheter i Kina

Elkem har økt produksjonskapasiteten kraftig i Kina de siste årene. Med oppkjøpene av Yongdeng Silicon Materials og Xinghuo Silicones så er Elkem en av de få fullintegrerte aktørene innenfor silikon-segmentet i Kina, i tillegg har selskapet en rekke FoU-senter som skal bidra til å legge grunnlag for nye og tilpassede produkter/materialer til det kinesiske markedet.

Hvorfor er det så viktig å ha en sterk posisjon i det kinesiske markedet? Til tross for at den relative BNP-veksten i Kina ikke er så høy som den en gang var, så er veksten fortsatt betydelig, noe som videre gjør Kina til et viktig marked for Elkem. Den betydelig forbedringen i levestandarden man har hatt, og forventer å få i Kina fremover, gir gode muligheter for produkter som opplever en økende relativ etterspørselsvekst med økt levestandard.

Tall fra andre land tyder på at det er en klar sammenheng mellom for eksempel etterspørsel etter silikon og BNP per innbygger (se under). Det sentrale for Elkem sin del er at forbruket av silikon vil stige raskere enn BNP per innb., noe som vil gi stor muligheter for selskapet i årene fremover.

Høyere BNP/Innb gir høyere forbruk av silikon

Hentet fra CMD 2018

En økende levestandard gir økt etterspørsel etter en rekke varer som i mange tilfeller bruker silikonprodukter som en av innsatsfaktorene (se under). Frem mot 2023 forventer man at Kina sitt forbruk av silikonprodukter vil øke med 7.4% årlig, noe som er høyere en vekstforventningene til BNP

Forventninger om betydelig etterspørselsvekst  

Hentet fra CMD 2018

Elkem er åpenbart ikke alene om å se mulighetene i kina, og man må derfor i årene fremover forvente at prisene vil variere en del. Til tross for at man vil kunne oppleve hard konkurranse i det kinesiske markedet i årene fremover, så bør Elkem stå forholdsvis solid. Elkem er den største produsentene av silikoner i det kinesiske markedet, samtidig som de som nevnt er en av de få fullintegrerte aktøren. Legger man til Elkem sin høy kompetanse, og fokus på å skape diversifiserte produkter som er mindre utsatt for hard konkurranse, så bør selskapet være i stand til å levere både gode marginer og god inntektsvekst i det kinesiske markedet i årene fremover.

Produsentene i det kinesiske silikonmarkedet

Hentet fra CMD 2018

Slutt

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */