Investing24H

Thinfilm – en siste sjanse? (1:2)

Utviklingen til teknologiselskapet Thinfilm kan ikke sies å vært særlig god de siste årene, og med tanke på selskapet sitt kostnadsnivå, og mangel på de store inntektene, så tyder nå mye på at selskapet er inne i fasen som vil avgjøre selskapet sitt videre liv.

Vi presenterer her på Investing24h.com en analyse av Thinfilm sin utvikling den siste tiden, samtidig som vi ser litt nærmere på fremtiden. Analysen vil være delt i to kapittel:

Kapittel 1 (Publisert under): Fokus på den finansielle utviklingen, og utsiktene fremover.

Kapittel 2 (Publiser Lørdag 6/04 ->Les HER): Fokus på det inngåtte strategiske samarbeidet med Tapi. Mye tyder på at dette samarbeidet kan være med på å redde selskapet.

***

1 Thinfilm sin finansielle situasjon

I den første delen av dette kapittelet, så ser vi nærmere på Thinfilm sin finansielle utvikling den siste tiden. Med tanke på selskapets svake omsetningsutvikling, så er det åpenbart at det er fornuftig å fokusere på selskapet sine kostnader

I den andre delen av kapittelet, så diskuterer vi selskapet sine planer om å redusere arbeidsstokken med 40%. Avslutningsvis gjør vi også en vurdering av kapitalbehovet fremover.  

1.1 Den finansielle utviklingen

Selskapets sine opprinnelige plan var at salget/produksjonen av selskapet sine etiketter skulle øke betydelig i 2018. Omsetningsveksten skulle bringe Thinfilm-resultatene i null innen 2019/20. Virkeligheten nå er at inntektene faktisk falt i 2018, og det er i dag lite sannsynlig at produksjonen vil ta seg opp noe særlig før i slutten av året.

Den svake inntektsutviklingen som må sies å skyldes både produksjon- og etterspørselsutfordringer, har gjort at selskapet har havnet i en svært alvorlig situasjon. I fjor tapte selskapet $56m, noe som er et stort tap med tanke på at selskapet i slutten av 2018 hadde en kontantbeholdning på rundt $33m.

På de neste siden diskutere vi utviklingen i inntektene og produksjonen nærmere.  

Resultatene den siste tiden

Hentet fra Q4/18-rapport

Følg Investing24H

/* ]]> */