Investing24H

Kitron og kapitalmarkedsdag (Mars 2019)

Re-verdsettelse

Som nevnt tidligere bør man ha lest den foregående analysen for å ha noen verdi av denne verdsettelsen. Utarbeidelsen av modellene vil ikke bli beskrevet nærmere i denne analysen.  

Nedenfor har vi presentert resultatestimeringen, gitt de to tidligere nevnte scenarioene. Resultatestimeringen viser at den gjennomsnittlige årlige geometriske veksten (CAGR) er den samme i begge tilfellene, noe som skyldes at man i begge scenarioene vil ha en EBIT-margin på 7% og en inntekt på NOK 5000m i 2025, noe som videre gjør at startpunktet og sluttpunktet det samme. Den store forskjellen i de to scenarioene er at man ser langt større årlig resultatvekst tidligere i det optimistiske alternativet («Ledelsens scenario»), mens det nøytrale scenarioet har høyest relativ vekst i slutten av perioden. Generelt er det fordelaktig om man kan oppnå sterke resultater tidligere, og det er derfor ikke uventet at det optimistiske scenarioet er det av scenarioene som gir høyest verdsettelse.

I begge scenarioene har man en CAGR på 11.3%, noe som må sies å være en betydelig vekst, særlig med tanke på at det meste av veksten vil måtte komme som en følge av inntektsvekst. Man bør selvsagt være skeptisk til at selskapet faktisk klarer å oppnå denne veksten, når det er sagt så har ledelsen klart å levert relativt bra i forhold til de finansielle målene man har for 2020, og man bør derfor kunne ha litt tillit til ledelsens estimater.  

Resultatestimering basert på de to scenarioene

Under har vi gjort en verdsettelse basert på de to scenarioene, og som vi ser ikke forskjellen i verdsettelsen veldig stor mellom de to scenarioene, noe som heller ikke er overraskende.

Baserer man seg på ledelsens estimater, så vil Kitron tilsynelatende kunne være en verdi rundt 14 NOK/aksje (dr=10%), noe som er rundt 2 NOK/aksje mer enn vi kom frem til i foregående analyse (brukte da NOK 4000m som inntekt i 2025). Den opprinnelige verdsettelsen er presentert lengre ned på siden.  

  Verdsettelse

*På den ene siden er det åpenbart gode muligheter for at den årlige resultatveksten etter 2025 vil kunne overgå 3%, særlig om man faktisk oppnår den estimerte veksten i forkant. På en annen side øker 3%-estimatet sikkerhetsmarginen i verdsettelsen, i tillegg er det uansett svært vanskelig å predikere hva som vil skje langt inn i fremtiden.

Verdsettelsen som ble gjort før CMD 2019

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */