Investing24H

Kitron og kapitalmarkedsdag (Mars 2019)

Som nevnt i foregående analyse av Kitron, så var ambisjonen å komme med en kort oppdatert analyse i etterkant av selskapet sin kapitalmarkedsdag. Fokuset i denne oppdaterte analysen vil være på selskapet sine egne ambisjoner frem mot 2025, og det vil gjøres en re-verdsettelse basert på ledelsen sine målsetninger. Verdsettelsen vil i stor grad basere seg på samme modeller som på ble benyttet i den foregående analysen, og det er derfor avgjørende at man har sett gjennom den foregående analysen for å ha noe verdi av analysen under.

Vi ser først nærmere på selskapet sin nye strategiplan med tilhørende finansielle mål frem mot 2025.  

Den nye strategiplanen

Den nye strategien til selskapet bør karakteriseres som en raffinering av den eksisterende strategi frem til 2025. Frem mot 2025 vil fokuset til selskapet fortsatt konsentrere seg om komplekse produkter som kan generere gode marginer. Generelt er det lite vits å gjøre store strategiendringer når man allerede har en velfungerende strategi.

Kitron har i dag gode vekstmuligheter i den delen av markedet som man allerede konsentrerer seg om, og fortsatt har man mulighet til å oppnå forbedringer i lønnsomheten ved ytterligere optimalisering av driften. Man vil i årene fremover f.eks. øke automatisering, og øke bruken av innovative løsninger som kan bidra til økt kvalitet.

Ledelsen ser også for seg at det i den neste strategiperioden (2020-25) kan være aktuelt å gjøre flere oppkjøp. Eventuelle oppkjøp vil ta sikte på å etablere Kitron i en større del av verdikjeden, øke selskapets kapasitet i eksisterende områder, og/eller forenkle etableringen i nye geografiske områder. Generelt vil investorene være skeptisk til større oppkjøp (blir ofte dyrt), men i de tilfellene hvor Kitron kan være raskt i stand til å bedre driften til det oppkjøpte selskapet gjennom overføring av kompetanse/teknologi, eller i de tilfeller det oppkjøpte selskapet sitter på nøkkelkompetanse, så kan absolutt oppkjøp gi grunnlag for verdiskapning.    

Ny strategi

Kilde: CMD 2019

Finansielle mål frem mot 2025

Selskapet sine finansielle mål frem mot 2025 bærer i likhet med strategiplanen vitne om at selskapet planlegger å gjøre «mer av det de allerede gjør». Resultatveksten frem mot 2025 skal i stor grad komme gjennom inntektsvekst og ikke gjennom marginforbedringer. I perioden 2020-25 har man som mål å holde en EBIT-marginen på rundt 7%, samtidig som man har som mål å nå e omsetning på NOK 5 mrd. i slutten av strategiperioden.

På de neste sidene diskuterer vi inntekts- og marginmålene grundigere.

Nye finansielle mål

Kilde: CMD 2019

Følg Investing24H

/* ]]> */