Investing24H

Analyse av Techstep – Januar2019

Resultater

Resultatet vil i utgangspunktet bare være et produkt av inntektene og marginene, noe som sånt sett begrenser poenget med å gjøre en bred analyse i denne delen. Vi gir i denne delen en kort gjennomgangen av de historiske resultatene, før vi presenterer estimatene for den fremtidige resultatutviklingen. Resultatestimatene anvendes senere i en enkel verdsettelse.

Historisk resultatutvikling

Rent historisk har resultatene som nevnt vært svake (se «Resultatutvikling 2016-17» under), men etter en positiv utvikling i 2018, så tyder mye nå på at selskapet i årene fremover kan være i stand til å generere positive og økende resultater.  

Resultatutvikling 2016-17

Utklipp fra Årsrapport 2017

Resultatutvikling YTD (2017-18)

Utklipp fra Q3/18-rapport

Fremtidig resultatutvikling

Den estimerte fremtidige resultatutviklingen er altså som nevnt tidligere et produkt av margin – og inntektsvekstforventningene. Nedenfor har vi presentert en oversikt som viser resultatutviklingen.

Oversikten under viser at man forventer relativt kraftig resultatvekst i 2019, før den relative veksten faller. I denne analysen har vi valgt å forenkle ved å forutsette at vi har en evigvarende vekst etter 2023, men det er åpenbart at en slik forenkling vil innebære et i overkant urealistisk fall i resultatveksten i de første årene etter 2023 sammenlignet med resultatveksten i årene før.

Generelt burde nok perioden med høy vekst vært utvidet i modellen, noe som i så fall kunne lagt grunnlag for et mer gradvis fall i den relative veksten. Når det er sagt, så ville ikke konklusjonene i denne analysen blitt særlig påvirket av justeringene, selv om en lengre periode med høyere vekst åpenbart vil økt verdsettelsen av selskapet noe. Grove estimater som er gjort i etterkant kan tyde på en økningen i verdsettelsen på rundt 0.30 NOK/aksje som en følge av en noe utvidet periode med høy vekst, men mer-verdsettelsen vil selvsagt være avhengig av diskonteringsraten som benyttes.

Estimert fremtidig resultatutvikling

Egne estimater

Følg Investing24H

/* ]]> */