Investing24H

Analyse: ThinFilm (THIN) – Ny CEO og Q3/18

Tanker om den fremtidige utviklingen

Det er åpenbart at ThinFilm sin kursutvikling har vært svak de siste årene, noe som også er rettferdig med tanke på den svake salgs- og produksjonsutviklingen. Det hersker nå en usikkerhet rundt om man faktisk vil lykkes med å selge «mrd. etiketter» i årene fremover, noe man faktisk er avhengig for å dekke de faste kostnadene. Mye taler likevel for at selskapet er godt rustet for veksten fremover, selv om denne veksten kommer litt sent. Hvorfor?

For det første har man nå en god utbredelse av mobiltelefoner som kan lese NFC-etiketter.Det sentrale for selskaper som ønsker å ta i bruk NFC-etiketter er ikke nødvendigvis at det finnes et stort absolutt antall NFC-telefoner, men at en stor andel av telefonene i det relevante markedet er kapable til å lese NFC-etikettene. Når nå nye Apple-telefoner enkelt kan lese NFC-etiketter, så vil det gi en økt verdi av f.eks. markedskampanjer i aktuelle områder. Det er generelt hard konkurranse mellom annonsørene i markedene, men også mellom ulike annonsekanaler, noe som gjør at det kan være lite som skal til før en annonsekanal plutselig vil bli langt mer relevant.

For det andre så har man en digital plattform (CNECT) som stadig forbedres. For kundenes del, så betyr en bedre plattform at man kan få mer informasjon fra brukerne sine, noe som videre øker verdien av kampanjene, og dermed også hever kundeverdien av å ta i bruk etikettene. For Thinfilm sin del, så er CNECT svært viktig for å bygge et sterkt og varig økosystem, og dermed for å opprettholde et langsiktig komparative fortrinn.

For det tredje så er det sannsynlig at man fremover vil få mye igjen for at man har holdt høy aktivitet på informasjonssiden (salgs- og markedsføringsaktiviteter). For oss som sitter på utsiden, så kommer informasjonsarbeidet best frem ved at nettsiden til selskapet har blitt kraftig forbedret de siste årene. Det er sentralt at man klarer å vise hvordan teknologien kan benyttes, og hvordan etikettene og plattformen kan ha en merverdi for kundene. Informasjonsarbeidet som har blitt lagt ned bør gi grunnlag for god vekst i årene fremover.

Mye kan tyde på at en del aktører sitter på gjerde, og har ventet på bredere (bedre) implementering av NFC-teknologien i telefonmarkedet. Vi har tidligere nevnt at en god implementering i Apple-telefoner er svært viktig, og da særlig siden disse telefonene har høyest relativt utbredelse i høykostland, hvor anvendelse av etikettene nok er mest aktuell i først omgang.

Oppsummering: Hva må man se fremover?

  • Økt etterspørsel og da helst fra kunder med stort potensial.
  • Økt tilbud/produksjon: Skalering av produksjonskapasiteten uten de store utfordringene.
  • Mer likvider. Behov for ytterligere finansiering av virksomheten. Ledelsen peker på et strategisk samarbeid som det mest aktuelle. Samarbeid med en stor aktør som kan «ta unna» flere millioner etikker årlig vil være ideelt.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */