Investing24H

Analyse PoLight – potensial og risiko

Noen risikofaktorer

Den mest åpenbare risikoen er selvsagt at man ikke vinner noen store kontrakter, og/eller at teknologien ikke er så attraktiv som man skulle tro (relativt til andre konkurrerende teknologier). I denne delen ser vi nærmere på noen av risikoene, utover de vi allerede har nevnt:

Hvor mye vil linsene koste?Om man vinner en kontrakt med en av de viktige kameramodulprodusentene, så vil ikke prisen man får for hver linse være den største bekymringen. Et viktigere spørsmål er hvor mye kameramoduler med TLens vil koste i forhold til kameramoduler med mer tradisjonelle linser. En for dyr og komplisert linse vil ha et begrenset marked.

Selv om TLens til nå ikke har blitt produsert i stor skala, så bør faktisk linsen, og dermed kameramodulene som anvender TLens kunne produseres rimelig når volumene er store. Tross alt så er det langt flere deler i en mer tradisjonell kameramodul. Generelt tyder alt på at TLens vil ha relativt bra ROI.

Hvordan er egentlig konkurransen? De eksisterende linse-produsentene sitter ikke stille, men vil forsøke å tilpasse seg de nye kravene til mobilprodusentene. Det er generelt vanskelig å få en god oversikt over konkurransen i bransjen, noe stor grad gjør at man må stole på ledelsen, noe som selvsagt er en risiko.

Patenter (hvor sikre er disse?).Ledelsen mener man har sikret seg godt, men det er generelt vanskelig vite med sikkerhet. I utgangspunktet bør en stadig utvikling av flere og bedre produkter som PoLight legger opp til gjøre at man forblir relevante. Man bør derimot ikke regne med at et eventuelt fortrinn kan opprettholdes over tid. Teknologilandskapet endrer seg raskt.

Oppsummering

PoLight er fortsatt er i en utviklingsfase (uten inntekter), og det er da åpenbart risikabelt å investere i selskapet før de har kunder av en viss størrelse. For risikoen sin del, så hjelper det heller ikke at likviditeten i aksjen er lav (vanskelig å selge/kjøpe aksjer).

Hvorfor skal man eventuelt investere i PoLight?

For det først må man faktisk tro at selskapet sine linser har en fordel.  

For det andre bør man også tro på ledelsen sin tidsplan når det kommer til når man skal signere de første større kontraktene (innen et år).

For det tredje bør man nok tro at de finansielle målene knyttet til inntekter (MUSD 150) og EBIT-margin (rundt 25%) vil kunne nås i fremtiden. Det er åpenbart vanskelig å spå den framtidige utviklingen, og man trenger ikke nødvendigvis tror at de finansielle målene blir nådd så tidlig som ledelsen har ambisjoner om

Har man tro på disse tre tingene, så kan muligens PoLight være en plass å plassere en liten del av porteføljen.

Foreløpig er omsetningen svært lav i aksjene, og det kan derfor være svært vanskelig å få tak i aksjer.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */