Investing24H

Analyse: NEL og «Nikola Tre»

Investing24H publiserte så sent som 3.november en NEL-analyse, men med tanke på meldingen fra hydrogen-lastebilprodusenten Nikola om at det kommer med en europeisk lastebil, så kan det være fornuftig med en kort oppdatering. NEL er som kjent Nikola sin viktigste samarbeidspartner når det kommer til utbygging av selskapets nettverk av fyllestasjoner i USA.

Nikola Tre og et europeisk hydrogennettverk

5.oktober avduket Nikola planene om en europeisk lastebil med navnet «Nikola Tre». Nikola Tre vil bli bygget som svar på en sterk europeisk interesse for deres allerede annonserte lastebiler. Den nye lastebilen vil bli vist frem 16-17.april Phoenix i USA. Nikola Tre er tilpasset europeiske krav til størrelse og vekt, og med utgangspunktet i bildene som har blitt publisert (se under), så kan man også si at Nikola Tre ligner mer på lastebilene som allerede opererer i Europa. Den europeiske lastebilen vil ha mellom 500 og 1000 hk, og vil avhengig av tilvalg ha en rekkevidde på 500 til 1200 km.

Forsiden til Nikola Tre

Kilde. Nikola Motor Company

Planen til Nikola er at lastebilen skal testes i Norge fra og med 2020, mens man forventer at de første lastebilene bilene vil bli levert kunder i 2022 eller 2023, noe som betyr at de første hydrogenstasjonene må være på plass i 2022.

Det er sannsynlig at plasseringen til de første europeiske stasjonene, vil være tilpasset behovene til storkundene. Med tanke på Nikola/NEL-samarbeidet, og at lastebilene først skal testes i Norge, så er det nok naturlig at det første stasjonene vil bli bygget i Norge. Potensielle norske kunder vil være de store dagligvareaktørene (NorgesGruppen (Asko), Rema, Coop), og de store fraktselskapene (som Bring).

Baksiden til Nikola Tre

Kilde. Nikola Motor Company

Selskapet har annonsert at lastebilene skal produseres i Europa, men det er foreløpig uklart hvor.

Fordeler med hydrogenlastebiler i Europa vs. USA

Som vi var inne på i den foregående analysen, så er det flere grunner til at den relative etterspørselen etter hydrogenlastebiler i Europa, vil være større enn den man ser i USA. Hovedgrunnen til at hydrogenlastebiler vil være mer populære i Europa, skyldes det der føres en mer miljøfokusert politikk, noe som blant annet har påvirkt avgiftssystemene.  

Generelt er bensin og diesel langt billigere i USA enn i Europa. I USA legger ikke akkurat den forholdsvis billige dieselen til rette for en overgang til hydrogen-elektriske lastebiler (som Nikola) eller rene elektriske lastebiler (som Tesla Semi). I Europa er derimot drivstoffprisene høye, noe som åpenbart også gjør alternativt «drivstoff» mer attraktivt. Det er generelt ikke rart at Nikola sin CEO Trevor Milton tror at antall ordre blir på «flere titalls tusen» i Europa (jfr. Twitter-melding).

Det er generelt sterke intensiver for å velge mer miljøvennlige transportalternativer i Europa, men om man skal se en kraftig vekst i miljøvennlige løsninger, så er man også helt avhengig at de nye løsningene har totale eierskapskostnader (TOC) som ikke overgår de fossile alternativene. Ifølge Nikola vil lastebilene deres utkonkurrere diesellastebiler, og man må da anta at det også vil være tilfellet når det kommer til TOC.

Følg Investing24H

/* ]]> */