Investing24H

Analyse PoLight – potensial og risiko

Verdikjeden

PoLight er enda i utviklingsfasen, men det kan være fornuftig å se nærmere på PoLight sin rolle i verdikjeden for mobilkamera. Hvem styrer verdikjeden?

Polight produserer linser, som forhåpentligvis etterhvert vil inngå i kameramoduler, som selges videre til mobilprodusentene. I utgangspunktet så vil produsentene av kameramodulene bli Polight sine kunder, men det er egentlig mobilprodusentene som kontrollerer verdikjeden.

Vi har allerede vært inne på at det er intensiv konkurranse i mobilmarkedet, noe som har ledet til at produsentene er avhengig av å presse teknologien til det ytterste. I denne konkurransesituasjonen, hvor kamera er viktig, så er det åpenbart at mobilprodusentene vil presse produsentene av kameramoduler hardt.

 Vi har tidligere diskutert fordelene til TLens, og på mange måter er det nettopp disse fordelene mobilprodusentene etterspør, noe som åpenbart også vil gjøre at modulprodusentene vil/bør være interessert i TLens.

Poenget for poLight sin del, er at de både er avhengig av å kjenne mobilprodusentene, men selvsagt også sluttbrukerne sine behov/ønsker, for at de skal være i stand til å utvikle et produkt som også vil være attraktivt for modulprodusentene. Det å kjenne behovet til mobilprodusentene og forbrukerne, vil være viktig med tanke markedsføringen av produktene.

Verdikjeden

Q3-presentasjon

Fokuset og målet fremover  

I denne delen ser vi nærmere på fokuset og målet til PoLight de neste årene. Vi fokuserer først på mobilmarkedet, før vi så ser nærmere på andre attraktive markeder.

PoLight har meldt at de gjennom 6 kameramodulprodusenter, allerede har sett stor interesse fra 10 mobiltelefonprodusenter. Flere kameramodulprodusenter evaluerer nå TLens, men de er i ulike faser på en eventuell vei mot en implementering av TLens (se under).

I Q3-rapporten påpeker Polight at man tidligst vil se en telefon med TLens i andre halvdel av 2019, noe som da vil kreve at man må se et «design-win» i slutten av 2018 eller tidlig i 2019. Generelt er det likevel vanskelig å si noe sikkert om når man eventuelt vil se et stort gjennombrudd, noe som selvsagt også er mye av grunnen til at risikoen er høy.

Utviklingen i kundekontakten med kameramodulprodusentene

Utklipp fra Q3-presentasjon

Selv om et «design-win» hos en telefonprodusent åpenbart er det som vil ha størst betydning for Polight, så ser selskapet også store og attraktive muligheter i andre markeder enn mobilmarkedet.

Særlig stort potensial mener man at TLens kan ha i markedet for strekkodelesere (Barcodes). Produsentene av strekkodelesere vil kunne ha særlig nytte av at TLens raskt kan komme i fokus, i tillegg til at linsen gir høy kvalitet i avlesningen. Nøyaktighet og rask avlesning er åpenbart viktig når et stort antall koder skal leses. Selskapet satser på design-win med en produsent av strekkodelesere i løpet av året, eller i første halvår av 2019.

Markedet for strekkodelesere er åpenbart langt mindre enn telefonmarkedet, men Polight mener at nettopp dette markedet vil kunne bli viktig for å finansieringen selskapet i årene fremover, og da særlig om kontraktene i telefonmarkedet lar vente på seg.

Polight ser også muligheter i markedet for smartklokker og AR-produkter, men disse markedene vil vi ikke diskutere her.  

Status og mål fremover

Q3-Presentasjon

Følg Investing24H

/* ]]> */