Investing24H

Analyse Strongpoint Q3/2018 – klar for (global) vekst?

Organisasjonsendringer

I denne delen ser vi nærmere på Strongpoint sine organisatoriske endringer den siste tiden. Fokuset er på hvordan disse endringene skaper grunnlag for videre lønnsom vekst.

Nye Konsernsjef

Det var i August 2018 at Jacob Tveraabak offisielt overtok som konsernsjef i Strongpoint. Jørgen Waler som var den tidligere konsernsjefen i Strongpoint må sies å ha gjort en god jobb, og han bidro blant annet til en effektiv forvandling av Strongpoint til den fullintegrerte tilbyderen av innovative butikkløsninger som man ser i dag. Situasjonen i dag er at Strongpoint har en sterk posisjon i det nordiske markedet, men at man fremover er avhengig av å vokse internasjonalt, noe som kanskje krever en annen leder?  

Den nye konsernsjefen Tveraabak har sterk erfaring, og har blant annet jobbet med forretningsutviklingen og digital strategi hos Reitangruppen/Rema 1000, i tillegg til at han har betydelig global erfaring fra konsulentselskapet McKinsey, noe som i sum bør være svært nyttig et Strongpoint med økende globalt fokus. Investing24H tror at et lederbytte i dagens situasjon kan være nyttig for Strongpoint.

Endringer i organiseringen

Siden Tveraabak kom inn, så har Strongpoint forsøkt å omorganisere virksomheten med et mål om å gjøre den mer effektiv. Situasjonen i dag er at selskapet allerede har utviklet en sterk portefølje av løsninger, mens man fremover i større grad er avhengig å fokusere på å få solgt løsningene globalt. La oss kort se nærmere på hvilke endringer selskapet har gjort i rent organisatorisk den siste tiden for å legge grunnlag for internasjonal vekst.

Nedenfor har vi presentert det nye organisasjonskartet, og under oversikten diskuterer vi kort sentrale endringer som skal bidra til (forhåpentligvis) mer lønnsom (global) vekst.    

«Nye» Strongpoint

Q3/2018-rapport

E-commerce

E-handelsløsninger er et sterkt fokus for Strongpoint, siden det er innenfor varehandel mye av veksten i varehandelen vil skje i årene fremover. Ved å plassere alle selskapets løsninger og kompetanse knyttet til e-handel i en enhet, så gir man grunnlag for videre vekst innenfor området. Fremover vil det være viktig at Strongpoint er særlig fokus på behovene (potensielle) kunder kan ha innenfor e-handel. Det synes åpenbart at Strongpoint bør kunne utvikle flere nyttige løsninger innenfor dette området enn det man ser at selskapet kan tilby i dag. På den ene siden vil det handle om å utvikle løsninger som kan gjøre det enklere for tradisjonelle aktører å utnytte mulighetene de digitale løsningene gir, og dermed møte konkurransen mot de nye rene digitale aktørene. På en annen side handler det også om gi de rene nettaktørene en måte å nå kundene gjennom mer fysiske kanaler, f.eks. ved vareleveringen gjennom CC-løsningene.  

Global Partners

Omsetningen av Strongpoint sine løsninger gjennom partnere er ikke noe selskapet har lykkes veldig bra med historiske, men kan ting kan nå være i ferd med å endre seg?

Strongpoint har valgt å organisere alt partnersalg under en egen ledelse/enhet. Verdien av omorganiseringen bør ikke undervurderes.

For det førstegjør omorganiseringen det enklere å knytte til seg nye partnere, og bygge et sterkt globalt partnernettverk.

For det andreer det åpenbart at det vil være kostbart for et forholdsvis lite selskapet som Strongpoint å være representert bredt geografisk. Et effektivt partnernettverk gjør at selskapet relativt rimelig kan bygge salgskapasitet i en rekke geografiske markeder.

For det tredjeer det viktig at Strongpoint som har et bredt økosystem av løsninger å øke salget, siden det vil bidra til å redusere produksjonskostnadene til løsningene (stordriftsfordeler). I sum bør «Global Partner»-enheten bli en stor suksess, både når det kommer til marginer og vekst.

**

Strongpoint har også gjort andre nyttige endringer i organisasjonen, men de nevnes ikke her.

Oppsummering  

De siste årene har Strongpoint styrket satsingen på e-handelsløsninger, noe som er fornuftig siden det er ventet at e-handelen vil øke kraftig i årene som kommer. Fokuset til Strongpoint har på mange måter vært å tilby e-handelsløsninger som kan gjøre det enklere for de tradisjonelle aktørene (butikkjedene) å møte konkurransen fra de rene nettaktørene, men det vil selvsagt også være slik at nettaktørene vil ha nytte av mange av løsningene (jfr. rammeavtalen med russiske Utkonos på inntil 2000 CC-løsninger).

Situasjonen i dag er at Strongpoint har et sterkt økosystem av innovative butikkløsninger, som nå også inkluderer e-handelsløsninger. Fokuset fremover er, og bør i stor grad være på økt salg globalt, noe vi mener at den nye enheten «Global partners» kan bidra til på en relativt rimelig måte.

Det bør også nevnes at det bør være mulig å bedre utnytte fordelene ved at selskapet tilbyr et bredt spekter av ulike innovative butikkløsninger, siden det sannsynligvis er den største fordelen til Strongpoint. Kort sagt bør man i økende grad klare å selge inn flere av selskapet løsninger til eksisterende kunder. I dag ser man for eksempel at selskapet selger mange kontanthåndteringsløsninger i Spania.

I fortsettelsen bør man benytte allerede etablerte kundeforhold i Spania, til å selge inn flere av selskapet sine løsninger. Vi tror at den nye organiseringen til selskapet kan bidra til at man i økende vil være i stand til å selge inn flere av selskapet sine løsninger.  

Rent finansielt ser ting ut til å ha snudd i positiv retning for Strongpoint. Kostnadsoptimalisering som har blitt gjort den siste tiden, selskapet sin sterke produktportefølje, og selskapet sitt økende fokus på global vekst, bør kunne legge til rette for en hyggelig utviklingen de neste årene.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */