Investing24H

Thinfilm – en siste sjanse? (2:2)

2.4 Muligheter utenfor drikkevaremarkedet?

Thinfilm sitt mål med samarbeidet med Tapi er primært å etablere selskapet innenfor drikkevaresegmentet. Forhåpentligvis vil samarbeidet relativt raskt kunne bidra til en kraftig økning i produksjonen/inntekter, og innen kort også positive resultater. En heldig konsekvens av betydelig høyere bruk av etikettene, vil være at aktører i andre bransjer vil kunne være interessert i å ta i bruk etikettene. Økt synlighet vil åpenbart være en fordel for Thinfilm.

Hva kan være aktuelle markeder etter at man har fått et fotfeste i drikkevaremarkedet?

La oss først se på hvilke hovedegenskaper de aktuelle markedene bør ha:

Tilstrekkelig stort marked. Markedet bør være stort med hensyn på antall årlige enheter, siden Thinfilm ikke akkurat har store inntekter per etikett de selger. Generelt bør man nok vurdere det er realistisk å selge opp mot en mrd. etiketter årlig etter hvert som lønnsomheten blir bedre, så vil man selvsagt også kunne vurdere mindre markeder. Den beste strategien er nok å markedsføre produktene og eventuelt tilpasse produktene til spesifikke og store markeder.

Forholdsvis kostbare produkter. Produktene som etikettene skal brukes på, bør være relativt kostbare om det skal lønne seg å ta etikettene i bruk, alternativt så må etikettenes egenskaper bli sett på som så verdifulle at verdien uansett vil overstige kostnadene knyttet til integreringen.

Gitt at den aktuelle bransjen for eksempel har store utfordringer knyttet til forfalskning, eller har svært høy konkurranse (ønsker å styrke kundelojaliteten), så vil etikettene kunne oppnå svært høy markedspenetrering. Generelt vil høy markedspenetrering kunne redusere kravet til størrelsen på markedet.

Lett å integrere. Det er rimelig å tro at det er forholdsvis enkelt å integrere etikettene på flaske(korkene), samtidig så vil det sjeldent være store forskjeller mellom flaskene. Bransjer hvor man ser at produktene er forholdsvis like når det kommer til utforming, vil åpenbart være å foretrekke. Innpakningen til farmasøytiske produkter (pilleesker osv.), bør typisk være en plass man forholdsvis enkelt vil kunne integrere etikettene.

Nedenfor ser vi nærmere på noen produktgrupper som tilfredsstiller mange av de nevnte kravene:

Kosmetikkprodukter. Mer kostbare kosmetikkprodukter vil åpenbart være kostbare nok til at de rettferdiggjør bruk av NFC-etikettene. Merkevareaktører innenfor kosmetikkindustrien vil ønske å skape lojale kunder, siden konkurranse i bransjen er hardt om kundene. NFC-etiketter vil sammen med CNECT-plattformen både bidra til å gi informasjonen mer informasjon om bruk av produktet, men også generelt om produsenten. For produsentene kan etikettene bidrar til at man for større kunnskap om hvordan ens produkter skal anvendes, i tillegg så vil man som produsent kunne få en direkte link inn mot kundene. Etikettene og CNECT kan også brukes aktivt til å analysere hva som kan være et gunstig tidspunkt for å reklamere til bestemte forbrukere. Produsentene vil kunne ha informasjon om når produktet ble kjøpt sist, noe som gjør det mulig å analysere seg frem til et tidspunkt hvor produktet sannsynligvis er i ferd må brukes opp.  

Forenklede gjenkjøp

Utklipp fra: https://www.thinfilmnfc.com/industries-cosmetics/

Farmasøytiske produkter (medisiner). Utfordringen til mange farmasøytiske produkter er at de helst bør anvendes riktig, samtidig så gir som regel innpakning begrenset med plass for informasjon. Ved å bruke NFC-etikettene til å knytte produktene til nettadresser med videoer, bilder og tekst, så vil informasjonsmulighetene øke betraktelig. Man kan også tenke seg at bruk av NFC-etikettene skaper nye kommunikasjonsmuligheter for pasient og helsevesen.

Merkevarer (Klær, veske, sko,..). Utfordringen til mange merkevarer er at variasjonene mellom produktene er stor, samtidig som det ofte også kan være utfordrende å feste etikettene på varene på en god måte. Store variasjoner og vanskeligheter knyttet til festing bidrar til at den reelle kostnadene knyttet til en bruk av etikettene på varene øker. Når det er sagt, så vil det åpenbart kunne være gunstig å feste etikettene til kostbare produkter, siden disse produktprisen uansett vil kunne rettferdiggjøre bruk av etikettene på disse varene.  

Matvarer? Nå vil det kanskje i utgangspunktet ikke være logisk å benytte etikettene på matvarer, siden de aller fleste matvarer vil være rimelige, i tillegg så vil innpakning av varene ofte vanskeliggjøre festingen av etikettene (alle varer har åpenbart heller ikke innpakning). Når det er sagt, så bør det kunne være aktuelt å benytte etikettene på de mer kostbare varene, slik som f.eks. kjøtt, ost, fisk osv. (forutsetter innpakning☺). Etikettene vil på samme måte som for de alkoholdige varene kunne lede forbrukerne til nettsider som viser mer informasjon om produksjon og bruk av produktene (oppskrifter), noe som videre vil kunne bidra til å øke gjenkjøpsandelen for de aktuelle produktene.

Følg Investing24H

/* ]]> */