Investing24H

Thinfilm – en siste sjanse? (2:2)

Utviklingen til teknologiselskapet Thinfilm kan ikke sies å vært særlig god de siste årene, og med tanke på selskapet sitt kostnadsnivå, og mangel på de store inntektene, så tyder nå mye på at selskapet er inne i fasen som vil avgjøre selskapet sitt videre liv.

Vi presenterer her på Investing24h.com en analyse av Thinfilm sin utvikling den siste tiden, samtidig som vi ser litt nærmere på fremtiden. Analysen vil være delt i to kapittel:

Kapittel 1 (Publisert Fredag 05/04->Gå til): Fokus på den finansielle utviklingen, og utsiktene fremover.

Kapittel 2 (publisert under): Fokus på det inngåtte strategiske samarbeidet med Tapi. Mye tyder på at dette samarbeidet kan være med på å redde selskapet.

***

2.0 En avgjørende samarbeidsavtale

I dette kapittelet ser vi nærmere på det nye strategiske partnerskapet mellom Thinfilm og Tapi, som skal muliggjøre såkalte smarte korker/lokk. Vi ser først nærmere på selskapet Tapi, siden kjennskap til selskapet er avgjørende for å kunne si noe om verdien Thinfilm kan ha av samarbeidet. I andre del ser vi nærmere på selve partnerskapet, og hva det i korte trekk går ut på. I tredje del ser vi nærmere på mulighetene som partnerskapet gir i drikkevaremarkedet for Thinfilm. Avslutningsvis vurderer vi mulighetene partnerskapet kan ha utover drikkevaremarkedet.

Les mer om det strategiske partnerskapet HER

2.1 Tapi: En ledende utvikler og produsent av korker og lokk høy kvalitet

Tapi er en italiensk produsent av korker og lokk til ulike kvalitetsprodukter.

Historisk har selskapet konsentrert seg om å lage korker til vin-, øl og brennevinsflasker, men de har også produsert korker til f.eks. olivenolje. Generelt bør man forvente at selskapet vil kunne være interessert i å produsere korker til de fleste flasker som har et innhold med høy verdi. Det kan også nevnes at selskapet har begynt å utvikle produkter til kosmetikkprodukter.

Det vil ikke være så mye å si om selve produktene til Tapi, utover at det er naturlig å si at det er naturlig at produsenter av en varer av relativt høy verdi, også vil etterspørre en innpakning som står i forhold til produktet.

På den ene siden er det åpenbart at om man produserer en vare med høy verdi, så vil man trenge en innpakning (her fokus på korker) som over tid er i stand til å opprettholde kvaliteten til produktet.

På en annen side så vil man som produsent av et forholdsvis kostbart produkt, også kunne være interessert å legge penger i en mer eller mindre spesialdesignet innpakning, som gjør at produktet vil skille seg ut i mengden. Mye av verdien til eksklusive produkter vil være knyttet til selve verdien av merkevaren.

*

Tapi som en viktig utvikler og produsent av eksklusive korker og lokk, har ifølge nettsidene til selskapet rundt 3000 kunder i 60 land. I pressemeldingen i forbindelse med annonseringen av partnerskapet, så ble det rapport at selskapet hadde 5000 kunder i 60 land. Hva som er riktig antall kunder er litt usikkert, men det er mulig nettsidene ikke er oppdatert. Uansett er det liten tvil om at Tapi har en forholdsvis stor kundeandel innenfor den delen av drikkevaremarkedet som leverer høykvalitetsprodukter, noe som videre også bør gi Thinfilm store muligheter.    

Les mer om Tapi HER

Noen av Tapi sine produkter

Utklipp fra: http://www.tapigroup.com/collections/tapi-wine.html

Følg Investing24H

/* ]]> */