Investing24H

Prisingen til oppdrettsselskapene – For høy?

Kurs og estimater

Vi ser i denne delen på en stor andel av lakseoppdretterne som er notert på Oslo Børs. Først blir det presentert en oversikt over selskapenes kursutvikling, før vi så ser nærmere på relevante estimater inkl. kursmål. Dataene blir i stor grad hentet fra DN Investor, noe som åpenbart også gjør at de vil være tilgjengelige for leserne. Enkelte av dataene som presenteres under er utledet med utgangspunkt i estimatene fra kilden, deriblant margin-estimatene.  

Ikke alle selskapene på Oslo Børs som har en tilknytning til fiskeoppdrett er tatt med, noe det er ulike årsaker til. Selskapene Salmones Camanchaca og The Scottish Salmon Company har lav tilknytning til Norge (opererer i Chile og Skottland), samtidig som det er vanskelig å finne eksterne estimater for disse selskapene.  Austevoll Seafood åpenbart tilknytning til Norge, men en stor del av markedsverdien er knyttet til aksjeposten i Lerøy. Lerøy Seafood er inkludert, men ikke Austevoll.  

Selskapene som er tatt med presenteres i en rekkefølge basert på markedsverdi (per 18.sep). Følgende selskaper er Inkludert: Marine Harvest, SalMar, Lerøy Seafood, Bakkafrost, Grieg Seafood og Norway Royal Salmon

Kursutvikling

Nedenfor kan du studere kursutviklingen til de seks selskapene de siste tre årene. Alle de seks har opplevd en positiv utvikling i markedsverdien, noe som selvsagt i stor grad skyldes den positive utviklingen i lakseprisene de siste årene. Vi vil ikke kommentere kursutvikling til de seks selskapene nærmere. Alle utklippene er hentet fra DN Investor 18.sep.

Marine Harvest sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

SalMar sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

Lerøy Seafood sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

Bakkafrost sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

Grieg Seafood sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

Norway Royal Salmon sin kursutvikling siste 3 år

Hentet fra: https://investor.dn.no

Følg Investing24H

/* ]]> */