Investing24H

Prisingen til oppdrettsselskapene – For høy?

De av leserne som har fulgt med på Investing24H en stund, vil muligens kunne huske at det i April 2017 ble publisert en analyse med navnet «Prisingen til oppdrettsselskapene – For Lav?».

Analysen som publiseres nå i September 2018 er en oppdatert generell analyse av oppdrettsselskapene på Oslo Børs. I motsetning til i april 2017, så tyder nå mye nå på at prisingen av selskapene er rettferdig eller for høy.

Fokuset i denne analysen vil være på selskapenes kursutviklingen den siste tiden, og estimatene som analytikerne har for de ulike selskapene. Vi systematiserer estimatene, og forsøker å forklare mulige forskjeller og likheter som finnes mellom selskapene.

Denne analysen vil bli utvidet med en senere analyse hvor det vil fokuseres på hvordan selskapene skal kunne vokse i årene fremover, og hva som vil kunne påvirke utviklingen (se for øvrig slutten av denne analysen for mer informasjon)

Det færøyske selskapet Bakkafrost ble forøvrig også analysert i April 2017, noe som ble gjort på et tidspunkt da kursen til selskapet hadde opplevd en korreksjon. Bakkafrost har siden April 2017 steget med rundt 100% (+ utbytter).  

Følg Investing24H

/* ]]> */