Investing24H

Analyse av Infront

Selskapet

Infront ble startet i Oslo i 1998, og men har siden også etablert kontorer i London, Paris, Cape Town, Johannesburg, Stockholm, Helsinki og København. Norden, og da særlig Norge og Sverige er helt klart de to viktigste landene. Selskapet har i dag over 20 000 kunder, men kundemassen er økende. Infront består av en rekke underselskaper, som til sammen dekker mange av behovene som ulike markedsaktør vil ha.

Mye av verdien til en tjenesten som Infront tilby, ligger nettopp i å bygge et verdifullt økosystem. Fremover forventer selskapet å vokse mye gjennom oppkjøp, og det er da helt avgjørende at man klarer å integrere løsningene/selskapene man kjøper på en god måte.

Strategi og fokus

For et selskap som Infront er det helt avgjørende at man klarer å skille seg fra de største, men konkurransedyktige konkurrentene. Blant konkurrentene finner man aktører med betydelige ressurser, slik som Bloomberg og Thomson Reuters.

I markedet som Infront opererer kan man grovt sett skille mellom to ytterpunkter:

På den ene siden har man aktørene som kan tilby et svært bredt og detaljert produkt, slik som f.eks. Bloomberg. Ulempen er selvsagt prisen man må betale for disse løsningene, som i mange tilfeller vil være på langt over 100 000 NOK i året. Det er åpenbart at for de største aktørene, så nytten rettferdiggjøre prisen, men for svært mange vil nok kostnaden nok være for høy.

På den andre siden har man aktørene som kan tilby et mer eller mindre gratis løsninger. Blant disse aktørene finner man nettmeglere og næringslivsaviser som f.eks. kan tilby fundamentale selskapsdata i et begrenset omfang (se f.eks. Nordnet eller DN.no). Nettmegleren vil finansiere informasjonstilbudet gjennom inntektene fra kurtasje, mens nettavisene får inn inntekter fra annonser og eventuelt inntekter fra betalende abonnenter. Løsningene som tilbys retter seg mot en bred brukermasse, men produktene er svært begrenset.  

Løsningene som Infront tilbyr kan sies å rette seg mot aktører som strengt tatt har begrenset behov for et ekstremt bredt produkt, men som på utkikk etter et produkt som kan dekke de aller fleste behovene. De synes åpenbart at det finnes svært mange private investorer og større internasjonale aktører som vil befinne seg i denne mellomgruppen.

Hva koster Infront sine løsninger? Offisielt så starter prisen på selskapet sin terminal på 2 800 NOK/mnd. (ifølge nettsidene). Prisen kan ikke sies å være høy, men i forhold til hva man får, så er nok prisen rettferdig. For profesjonelle aktører vil prisen være helt grei. Et viktig poeng er at Infront gir en mulighet for å legge til moduler som retter seg mot bestemte typer aktører (analytikere, langsiktige investorer, tekniske tradere osv.), noe som gjør at man slipper å betale for tjenester man strengt tatt ikke har bruk for. Et annet viktig poeng er at grunnprisen på 2 800 NOK/mnd. for mange faktisk ikke vil være startprisen, noe vi ser nærmere på i neste punkt.

Partnerskap og Active/web trader. Infront tilbyr løsninger gjennom meglere og banker til privatinvestorer. Løsningene kan tilpasses de ulike partnerne, noe som f.eks. gjør det mulig for partnerne å tilby sitt eget analyseprodukt gjennom løsningene. I Norden har Infront inngått samarbeid med f.eks. Nordnet, Pareto, og SEB. Prisen for sluttkunden kan være ulik, alt etter hvordan partnerne velger å fakturere sine kunder. Nordnet tilbyr f.eks. løsningen «Active Trader» til private for 790 NOK/mnd. Oversikten under viser en oversikt over løsningene som Infront tilbyr. Det brede utvalget gjør at man kan tilby løsninger som er godt tilpasset ulike kunders behov og lommebøker. Infront har også sterkt fokus på å utvikle løsningene etter kundenes behov, noe som i seg selv gir grunnlag for å skape godt tilpassede løsninger.  

Løsninger for ulike segmenter med ulik betalingsvillighet

Utklipp. http://infrontfinance.com/products/enterprise-solutions/

Generelt har selskapet lykkes bra med sine godt tilpassede løsninger i det nordiske markedet. Utvalget av løsninger rettet mot ulike kundesegmenter, men også kundenes muligheter for å betale for utvidelser, gjør at man vil kunne være en leverandør for en potensielt stor kundemasse. Man skal heller ikke undervurdere senere muligheter for oppsalg (salg av dyrere løsninger) til kundene man allerede har i de billige segmentene.

Mulighetene er generelt store for å utvikle løsningene videre, både ved egenutvikling av nye moduler/funksjoner, men også ved oppkjøp av relevante løsninger som kan bidra til å styrke selskapet sitt økosystem.  

De store vekstmulighetene fremover er hovedsakelig knyttet til vekstmulighetene utenfor Norden, noe som også vil bidra til at man dele utviklingskostnadene på flere kunder. Konkurransene i markedet er i midlertidig hard.

I de neste delene ser vi nærmere på selskapet sine resultater, og vurderer en mulig fremtidig utvikling.

Følg Investing24H

/* ]]> */