Investing24H

Swedol – Godt svensk Investeringscase?

Kurs- og multippelutvikling

Jeg vil ikke gjøre en grundig analyse av kurs og multippelutviklingen til Swedol, men du kan se utviklingen for kursen og noen viktige multipler under.

Kursutviklingen var fallende frem til oppkjøpet av Grolls, siden har kursen vært i en langsiktig stigende trend.

P/E-utviklingen har vært nedadgående siden 2013, noe som forteller oss at markedet har nedadgående forventninger til den fremtidige resultatveksten til selskapet.  

Både P/B og P/Salg har holdt seg relativt stabile over tid.

Oppsummering

Jeg vil konkludere med at Swedol kan være et interessant investeringscase for en nordisk investor å se nærmere på. Prising av selskapet i dag virker i liten grad å ta hensyn til mulighetene som ligger i det nordiske markedet fremover. Selskapet har i løpet av det siste året doblet antall butikker i Norden, og sannsynligvis oppnådd et kritisk antall butikker som trenges i det norske markedet får å kunne begynne å drive lønnsomt.

En større virksomhet bør kunne ha gode muligheter til å tilby flere egne produkter og til å effektivisere logistikken. Resultatet vil være høyere marginer. Kombinerer man bedre marginer og gode vekstmuligheter, kan man konkludere med at selskapet bør kunne levere god resultatvekst i årene fremover. Man har allerede begynt å se lovende tendenser for marginene og inntektsveksten.

Gode vekstcase vil ofte ha høy finansiell risiko. I Swedol sitt tilfelle vil jeg ikke vurdere risikoen til å være spesielt høy. Selskapet har lav gjeld, og en god kontantsituasjon, samtidig som selskapet er i en bransje hvor resultatene/inntektene ikke vil svinge for mye fra år til år. Kort sagt mener jeg at selskapet har høyt potensial, og akseptabel risiko. Mulighetene for god risikojustert meravkastning bør være god fremover.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Annonse:

Følg Investing24H

/* ]]> */