Investing24H

Strongpoint (STRONG) – Q2 2017

Bekymringer

Store konkurrenter, økt konkurranse. Strongpoint er definitivt ikke den eneste aktørene i markedet for butikkløsninger, og langt fra den største. Til tross for at selskapet må leve med konkurransen, så tror jeg likevel at selskapet sin fokuserte strategi gjør at det evner å stille med de smarteste løsningene, og kanskje viktigst av alt; det smarteste økosystemet.

Fortsatt kontanter? Flere av Strongpoint sine viktigste løsninger hjelper kundene med å håndtere kontanter (f.eks. Cash Guard og de ulike sikkerhetsløsningene). Det er for tiden mye snakk om «kontantfrie samfunn», noe som selvsagt vil true mange av dagens Strongpoint-løsninger, men er det noe man bør frykte? For det første er det lite som tyder på at verden blir kontantfri med det første. En kontantfri verden ligger så langt frem at det er av liten betydning for verdsettelsen i dag. For det andre har Strongpoint vist en imponerende evne til å ligge langt frem, og jeg mener det derfor er sannsynlig at selskapet vil klare å tilpasse seg endringene i verden.

 Det kan også nevnes at Strongpoint sitt (relativt nye) CashGuard system kan håndtere både sedler og mynter, noe som er nyttig for butikker i markeder hvor man bruker mindre kontanter. Det landene er i dag blant landene man bruker minst kontanter, men det er åpenbart fortsatt behov for kontanthåndteringsløsningene til Strongpoint.  

Oppsummering: Kjøpe eller ikke?

Avkastningen til Strongpoint har utvilsomt vært svak de siste månedene, noe som ikke rart med tanke på forventningene (Profit Warning) om et svakt Q2. Det store spørsmålet for en langsiktig investor bør i midlertidig ikke være om selskapet har noen dårlige kvartaler, men om de negative nyhetene indikerer at fremtiden til selskapet nå har blitt betydelig dårligere enn det som var tilfellet på nyåret? Selv tror jeg ikke fremtiden særlig mye verre ut nå, enn det den gjorde for et halvt år siden.

Hva med verdsettelsen? Nå er det ikke gjort en ny verdsettelse, men det er mulig å vurdere hvordan utviklingen den siste tiden kan påvirke verdsettelsen vi har kommet frem til tidligere (20-25 NOK per aksje). I henhold til analysen over, så tror jeg ikke at verdien av selskapet er veldig svekket den siste tiden.

På en annen side så går selskapet «går glipp av» penger som selskapet ville fått i dag om utviklingen ble som forventet (altså en positiv utviklingen). Dårlige resultater har en negativ effekt på den fundamentale verdien av selskaper – både direkte og indirekte (øker usikkerheten). Jeg mener det er naturlig å redusere verdsettelsen med et par kroner per aksje, men jeg tror fortsatt at verdien per aksje er over 20 NOK.

Forøvrig kan det være greit å studere tidligere analyser av Strongpoint. Ha en fortsatt god sommer! Jeg vil ikke være tilgjengelig den neste uken.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Annonse:

Følg Investing24H

/* ]]> */