Investing24H

Analyse: Bygg- og anleggesaktører i Norden

Oppsummering: Investere?  

I denne analysen har vi sett nærmere på bygg- og anleggsaktører, og diskusjonen har tatt utgangspunkt i fem av de største aktørene i det nordiske markedet. I analysen er det fokusert på mulighetene og utfordringene til aktørene, med et særlig fokus på hvordan man kan bygge stordriftsfordelene og redusere risikoen gjennom vekst.

Prisingen til aktørene har generelt vært nedadgående den siste tiden, noe som blant annet kan forklares med lavere utsikter i det norske og svenske boligmarkedet.

Bør man investere i en eller flere av de nevnte aktørene? Det blir aldri gitt spesifikke kjøpsanbefalinger her på nettsiden, og i denne analysen er det heller ikke blitt gjort individuelle analyser av aktørene, så det vil være vanskelig å si noe om noen av de fem kan være en bedre investering enn de andre. Det som i midlertidig kan sies er at bransjen generelt beveger seg i sykluser, og at man den siste tiden har opplevd en korreksjon. Mange kan være fristet til å kjøpe når kursene faller, men det store spørsmålet vil jo da være om krusene vil falle mer? Historien tilsier at potensialet nedover fortsatt kan være stort. Se blant annet PE-utviklingen til tre av aktørene under.

PE-utvikling:

Selv om det er vanskelig å si noe sikkert om det fremtidige potensialet til de ulike aktørene, så kan det være greit å vurdere hvordan man evt. skal investere i aktørene om man vurdere kjøp. Det er tross alt åpenbart at det kan være fornuftig å være eksponert mot byggesektoren i en større diversifisert portefølje. Generelt bør man velge sektorfond (sektorindeksfond) om man ønsker spesifikk eksponering om man er usikker på om noen av de aktuelle aktørene er «bedre» enn de andre. Gitt at man har gjort sine analyser av flere av aktørene, så kan man velge seg i de «beste», men sørg alltid for tilstrekkelig diversifisering i total porteføljen.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */