Investing24H

ThinFilm (THIN) Pre-Q4/2017: Fullfinansiert og Break-even i Q2/2019?

Fokus: Bruk og verdi for kundene

Q3-rapporten gav verdifull informasjon om hvilke resultater som etikettene kan levere. I denne delen skal vi se nærmere på mulige bruksområder, og hvilke resultater etikettene har levert til nå. Avgjørende for drøftelsen i denne delen er den verdifull informasjon fra en kampanje som blir gjennomført av kunde i Q3-17.

Før vi diskuterer noen av de mulige bruksområdene, så kan det være fornuftig å diskutere noen generelle muligheter som etikettene gir, og hvilke resultater etikettene har gitt. La oss begynne med mulighetene.  

Utfordring: Lede kundene fra fysisk produkt til nett

Et av problemene som mange merkevarer har i dag, er at online-markedsføringen er kontrollert av de store teknologigigantene. En plass man ser særlig kontroll er når det kommer til kontroll av mobiltrafikken. Google har f.eks. betydelig kontroll på nettsøk, samtidig som de eier Android-plattformen, men også en svært godt utviklet karttjeneste (++).  Facebook har på sin side stor kontroll på sosiale medier (og reklame gjennom disse), mens Amazon har stor kontroll på netthandelen (særlig i USA). Det er ikke gratis å markedsføre, eller å selge produktene gjennom de nevnte plattformene, samtidig som de gir begrenset med kontroll på informasjonen (om kunder og deres bruk).

For merkevarer med fysiske produkter kan man muligens tenke seg at man kan påføre produktene aktuelle nettadresser hvor leseren kan få mer informasjon, og eventuelt registre mye av den informasjon Thin sine etiketter har mulighet for å hente inn. Jeg har ikke tall fra merkevarene, men jeg vil ikke anta at andelen kunder som faktisk går til nettsiden er veldig høy, og skal man i tillegg få kjøperne til å registrere informasjon, så må man nok tilby en premie, og selv da er det vanskelig. I bunn og grunn er utfordringen at de færreste forbrukeren er villige til å gjøre noen stor innsats for å koble «seg opp» mot produsenten/selgeren. Det er her Thin kommer inn.

Gjennom direkte kanal eller via teknologigigantene?

Utklipp. Q3/2017-presentasjon

Thin sine etiketter løser flere av merkevarenes utfordringer

For det første gjør de at merkevarene kan tilby forbrukerne en enkel og rask kanal til spesifikke nettsider. På den spesifikke nettsiden har man ikke bare muligheten til tilby informasjon knyttet til det bestemte produktet, men også den bestemte enheten! På målsiden vil det også være mulig å følge merkevaren/produktet med en enkel handling.

For det andre muliggjør etikettene registrering og analyse av svært viktig informasjon, blant annet knyttet til når og hvor etikettene avleses av kundenes mobiltelefon. Lokalisering for avlesning kan f.eks. si noe om man trenger nye salgsutsteder, gitt at man har mange avlesninger i områder som man for øyeblikket ikke har utsalgssteder. Kombinerer man når og hvor, kan man f.eks. få en indikasjon på i hvilken type situasjon produktet benyttes.

Vi kommer tilbake til mer spesifikke bruksområder senere.

Resultatene: fungerer det?

La oss nå se litt nærmere på resultatene som kundene har oppnådd med etikettene, og hvordan disse resultatene skiller seg fra resultatene til alternative kanaler. For at kundene skal velge produktene, så bør de helst ha en verdi som overskrider de mer tradisjonelle alternativene (jf. vanskelig å få folk/selskaper til å endre adferd). Det er i midlertidig vanskelig å si noe sikkert om hvilken verdi som de ulike kanalene har (her: etikettene, Google, Facebook) har for kundene. Man har begrenset med informasjon, i tillegg til at man må anta at Thin fokuserer på den informasjonen som gjør at selskapet sine etiketter kommer best ut. La oss i midlertidig se på den såkalte Barbadillo-kampanjen, hvor konsumentene kunne vinne en premie.

Vinprodusenten Barbadillo inkluderte 126 000 smarte etiketter på en hvitvin solgt i butikker i Spania. Målet var å øke kundeengasjementet, få flere fans, og øke salget (og gjensalget). Kampanjen på etikettene ble kombinert med annonsering på Facebook og Google (banner og søk), noe som gir et potensielt sammenligningsgrunnlag.

Barbadillo-kampanjen

Utklipp. Q3/2017-rapporten.

Resultatene viser at rundt 2000 flasker av totalt 126000 ble avlest, altså rundt 1.6%. Rundt 30% (600 flasker) av de opprinnelig 2000 avleste flaskene ble senere re-avlest et annet sted, noe som betyr at de (forhåpentligvis) ble kjøpt. Ifølge produsenten var kampanjen dobbelt så effektiv som tidligere års kampanjer, det vil si når etikettene ikke ble brukt. Det er enkelt å skjønne økningen i effektiviteten, når man ved hjelp av NFC-etikettene enkelt kan delta i et lotteri ved å avlese etikettene, mens man gjennom alternative kanaler må søke seg frem til riktig nettadresse. I følge produsenten var NFC 2-11x mer effektiv enn andre kanaler. Illustrasjonene nedenfor forsterker ytterligere inntrykket av at NFC-teknologien i kombinasjon med mobiltelefoner er ekstremt effektiv.

Barbadillo-kampanjen: Bedre engasjement med NFC

Utklipp. Q3/2017-rapport.

Følg Investing24H

/* ]]> */