Investing24H

ThinFilm (THIN) Pre-Q4/2017: Fullfinansiert og Break-even i Q2/2019?

Oppsummering

ThinFilm er i dag mest sannsynlig fullfinansiert til man når Break-Even rundt Q2-2019. Ledelsen mener de skal være i stand til å produsere hhv. 3 mrd. og 7 mrd. etiketter i 2019 og 2020.  Mildt sagt imponerende tall, selv om stk. prisen selvsagt er lav.

Finansieringen som ThinFilm hentet i 2017 skal omtrent jevnt fordeles mellom investeringer knyttet til produksjonsøkning (maskiner mm.), markedsføring, og plattformutvikling.  Investeringene i de nevnte tingene er helt avgjørende for å støtte opp om produksjonsutviklingen– etikettene skal tross alt også selges, og ikke bare produseres! På lengre sikt vil utviklingen av plattformen bidra til å øke verdien av etikettene for Thin og selvsagt for kundene.

I siste del av analysen så vi på noen av de mulige bruksområdene for etikettene. Kort sagt er mulighetene enorme. Etikettene virker å ha en særlig fordel når de «limes» på mindre produkter (begrenset plass for informasjon) av høy verdi (rettferdiggjør prisen på etikettene), men også andre områder virker å være interessante. På sikt vil man nok se at etiketten blir stadig mer differensierte, med ulike egenskaper, og som retter seg mot ulike typer kunder.

Verdsettelse? Det har ikke blitt gjort så mange beregninger i denne analysen, noe som nødvendigvis innebærer at det heller ikke blir gjort en ny verdsettelse. Tidligere verdsettelser (før emisjonen) antydet at en pris på 6.00 per aksje kunne være fornuftig. Emisjonene gjorde nødvendigvis at verdsettelsen bør tas litt ned, samtidig reduserte emisjonene den fremtidige usikkerheten/risikoen, noe som bør gi lavere diskonteringsrate. Ledelsen sine klarere forventninger til produksjon, marginer og bruk av kapital fremover, bør også bidra til å gjøre usikkerheten mindre.

I følge E24.no er kursmålet for Thin-aksjen basert på 2 analytiker på 5.41 NOK per aksje, noe som absolutt kan virke fornuftig.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */