Investing24H

Strongpoint: Comeback i 2018?

Verdsettelse?

Det er i tidligere analyser blitt gjort verdsettelser av Strong på Inv24H, men jeg vil ikke gjøre noe nye verdsettelse på det nåværende tidspunkt. Det kan i midlertidig være passende å komme med noen betraktninger rundt prisingen av selskapet.

Prisen har i dag falt en godt stykke nedover fra de siste årenes toppnotering ut på nyåret i 2017, selv om kursen har hentet seg inn litt den siste måneden (jfr. Russland-kontrakt). Sist gang Inv24H gjorde en grundig verdsettelse av Strong ble en fundamental pris på over 20 NOK per aksje vurdert som rettferdig … På tidspunktet for verdsettelsen var det lite som tydet på at fallet i inntektene/resultatene skulle bli så stort som de viste seg å bli. Hvordan vurderer Inv24H situasjonen i dag?

I realiteten er det ikke så veldig mange langsiktige faktorer som har forandret seg så veldig mye siden den foregående grundige analyse ble gjort (utover en midlertidig(?) svikt i hovedmarkedet). Man må generelt forvente at når et selskap er så avhengig av et hovedmarked, så vil svingningene i inntektene/resultatene være store. Fremover bør Strong selvsagt kunne bli en viktig aktør i flere geografiske markeder, samtidig som man vil ha flere produkter å stå på. Jeg tror heller ikke man foreløpig har sett den fulle effekten av sammenslåingen (som resulterte i Strong), og av at man i dag er i besittelse av et helhetlig økosystem bestående av teknologiske løsninger rettet mot handelssektoren. Mulighetene for mersalg til eksisterende og nye kunder bør være betydelig (se forøvrig matrisen fra tidligere).

PE (TTM) ligger i dag på rundt 17.7, mens PS (TTM) ligger på rundt 0.50, noe som rent historisk må sies å være midt på treet. Den siste tiden har man levert dårligere resultater på grunn av sviktende salg, noe som raskt kan snu raskt som følge av Russlands-kontraktene og litt mer flyt i det europeiske markedet. På den ene siden er det grunn til å tro at PE basert på resultatene noen år frem i tid vil være relativt lav, i det minste om man tar utgangspunkt i gjennomsnittsmarginene selskapet har levert de siste årene og en relativt fornuftig inntektsvekst. På den andre siden har man som sagt ikke utarbeidet nye estimater, og man bør derfor ikke legge for mye vekt på dette synet.

Med tanke på tidligere verdsettelser og mulighetene jeg ser for Strong fremover bør en rettferdig pris minimum ligge over 15 NOK, men gitt at selskapet fremover klarer å oppnå inntektsvekst, og i tillegg oppnår marginer på høyde med de historiske, så bør også 20 NOK per være rettferdig. Uansett så bør kursen opp fra dagens nivå.  

Alle utklipp fra CMD-presentasjon Q3-2017.

____________________________________

Følg investing24H på Facebook og Twitter om du ønsker å bli varslet ved nye poster. Nyhetsbrevet kan du registrere deg HER

Advarsel. Investing24h.com fraskriver seg ansvar for tap som kan oppstå som følge av bruk analyser/informasjon publisert på denne siden.

Følg Investing24H

/* ]]> */