Investing24H

Analyse av Elkem – August 2018

De fire ulike forretningsområdene

I denne delen ser vi nærmere på de Elkem sine fire forretningsområder. Felles for produktene som Elkem produserer er at produksjonen av dem stort sett er energiintensiv. Mange av produktene anvender også kvarts og forskjellige typer karbonmaterialer som råvare. Elkem er som nevnt i stor grad involvert hele verdikjeder, og selskapet eier for eksempel en rekke kvartsgruver alene eller sammen med partnere. Nedenfor ser vi nærmere på de ulike forretningsområdene.  

(Informasjonen om segmentet er i stor grad hentet direkte fra Wikipedia, men noen rettelser og tilføyinger er gjort. Fokuset vil være på analysen)

Elkem Silicon Materials

Elkem Silicon Materials er en verdensledende produsent og leverandør av silisium, Microsilica og spesialmaterialer. Elkem Silicon Materials leverer spesialprodukter til industrikunder som f.eks. produserer kjemikalier, solceller, elektronikk, aluminium, ildfaste materialer og olje. I forhold til de andre segmentene, så fungerer segmentet som en viktig leverandør. Segmentet står for første del av selskapet sin silisium-verdikjede.  

Elkem Silicones

Elkem Silicones ble en del av Elkem i juni 2015, og er en av de fremste fullintegrerte silikonprodusentene i verden. Silikondivisjonen leverer skreddersydde f.eks. silikonløsninger til aktører med tilknytning til helsevern, bygg- og anleggsbransjen, bilindustrien og romfart. Den store variasjonen i mulige bruksområder gjør at man kan forvente at inntektsutviklingen til divisjonen, vil korrelere med utviklingen til den generelle økonomien.

Elkem Silicones har ni verk: Xinghou Silicones (Kina), Roussillon (Frankrike), Saint-Fons (Frankrike), Caronno (Italia), Lubeck (Tyskland), Santa Perpetua (Spania), Joinville (Brasil), Shanghai (Kina) and York (USA).

Elkem Foundry Products

Divisjonen er en av de ledende produsentene av spesiallegeringer for stål- og støperiindustrien. Ferrosilisium forbedrer stålets egenskaper og blir brukt i blant annet vindmøller, tog, biler og andre mekaniske gjenstander. Elkem sin spesiallegeringer blir tilsatt i støperiprodukter for å øke produktiviteten og redusere energiforbruket.

Foundry divisjonen har syv verk: Bjølvefossen og Bremanger i Norge, Chicoutimi i Quebec, Canada, Grundartangi på Island, Nagpur i India, Limpio i Paraguay og Elkem Foundry Kina (EFC).

Elkem Carbon

Elkem sin karbondivisjon er en verdensledende leverandør av karbonelektrodematerialer, fôringsmaterialer og spesialiserte karbonprodukter​ til metallurgiske prosesser som inngår i produksjonen av ferrolegeringer, grunnmetaller og primæraluminium.

Elkem Carbon har seks verk: Carbon Fiskaa i Kristiansand, Carboindustrial i Vitoria, Brasil, Carboderivados i Vitoria, Brasil, Shizuishan Carbon i Kina, Ferroveld i Sør Afrika og Sarawak i Malaysia.

Følg Investing24H

/* ]]> */