Investing24H

Analyse: NEL Q2/2018 – alt på skinner?

NEL presenterte Q2-resultatet 23.aug, og det kan derfor igjen være aktuelt med en oppdatert analyse av selskapet. I analysen vil hovedfokuset være på resultatene og begivenhetene det siste kvartalet. Tidligere analyser av NEL på inv24h har hatt ulike fokusområder, og tidligere analyser kan derfor være interesse for dem som ønsker en bredere gjennomgang av selskapet.  

Denne analysen vil være delt inn i følgende deler:

  • Gjennomgang av de finansielle resultatene
  • Vi vurderer den kommende fabrikkekspansjonen og dens betydning (hoveddel)
  • Ser litt nærmere på mulighetene i transportsektoren (kort, siden vi har gått gjennom dette grundig tidligere)
  • Mulighetene i «industrien» for selskapet (enorme muligheter)

De finansielle resultatene

NEL er et vekstselskap, noe som gjør at man bør ha størst forventninger til inntektsutviklingen, og litt mindre forventninger til bunnlinjen. Fokuset for investorene bør generelt være på inntektsutvikling, marginutvikling, og utviklingen i kontantbeholdningen.

Nedenfor har vi presentert et utklipp fra selskapet sin Q2-rapport som gir en oversikt over utviklingen de siste kvartalene og årene.

Nøkkeltall

Utklipp fra Q2/18-rapport

Inntektsutvikling. Som vi ser av tallene over så er inntektene til NEL i kraftig vekst, og med tanke på utviklingen i markedet, så tyder også alt på at veksten vil fortsette i årene fremover.

Resultat og marginer. Utviklingen i resultatmarginene kangi en god indikasjon på om selskapet er i ferd med å bli lønnsomt (at ting går i riktig retning), mens en beregning av driftskostnader/inntekter kan si noe om utviklingen i stordriftsfordelene.

I oversikten under har vi beregnet noen marginer som det kan være fornuftig å studere. Oversikten viser tydelig at utviklingen går i den riktige retningen. Selskapet sin betydelige farbrikkutvidelse på Notodden vil bidra til å redusere produksjonskostnadene kraftig. Generelt så tyder mye på at selskapet vil kunne være i stand til å levere positive resultater innen noen få år.

Marginberegninger

Egne utregninger basert på nøkkeltallene til selskapet

Kontantbeholdning og Emisjon. Fra Q2/2017 til Q2/2018 økte NEL sin kontantbeholdning fra rundt 201 til 479 MNOK. Hva skyldes så veksten?Hovedsakelig skyldes kontantveksten en emisjon på rundt 281 MNOK.

Med tanke på de betydelige leveransene til Nikola de neste årene, så hadde selskapet et åpenbart behov for mer kapital. Den økte kontantbeholdning vil brukes til å utvide kapasiteten på Notodden (150 MNOK), samtidig som det er naturlig at arbeidskapitalen må økes i forbindelse med veksten i produksjonen og leveransene de neste årene.  

I neste del ser vi nærmere på den planlagte fabrikkekspansjonen på Notodden.

Følg Investing24H

/* ]]> */