Investing24H

ThinFilm: Q1/2018 – I rute?

ThinFilm (THIN) la frem Q1-resultatene 4.mai. Investing24H har fulgt Thin en stund nå, og flere analyser av selskapet er tilgjengelig på nettsiden. Hovedfokuset i denne oppdateringen er på «nyheter» i Q1-rapporten, og analyse av disse. Er du ute etter en mer grundig fremstilling, så anbefaler vi de tidligere analysene.

Utvikling og hendelser i Q1

ThinFilm er et selskap som man kan forvente vil oppleve en enorm salgsvekst de neste årene, og ikke uventet så har man i Q1 sett en utvikling på en rekke områder. La oss fokusere på utviklingen på noen nøkkelområder og på viktige enkelthendelser.  

Produksjonsoppdatering: i rute  

Med tanke på at selskapet har et mål om å være i stand til å produsere «milliarder av etiketter», så er det åpenbart viktig i den nåværende fasen at man ser en utvikling i produksjonskapasiteten i henhold til planen, eller helst litt bedre. Generelt har utviklingen vært god i kvartalet.  

Produksjonsmaskinene

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

EAS-etiketter (“neste generasjon varesikring”)

Thin sitt første fokus ved fabrikken i San Jose, var å bygge kapasiteten for produksjon av EAS-etiketter. Selskapet melder nå alt produksjonsutstyret er levert til fabrikken, og at man er i sluttfasen av monteringen. Det er ventet at man oppnår full produksjon denne måneden (mai), noe som gjør at man bør kunne forvente at inntektene vil heve seg i Q2.  

EAS: Moderne varesikring

*Selskapet sine etiketter blir godkjent for bruk på stadig flere varer.

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

NFC-etiketter (Near field communication) 

NFC-etikettene gir blant annet vareprodusentene en direkte digital kanal til brukerne (se under), men etikettene har også potensial på en rekke andre områder. Thin forventer å installere produksjonskapasitet fra og med Q2 (nå), og produksjonen er forventet å komme i gang i Q3. Utviklingen i produksjonskapasiteten har til nå vært i henhold til planen presentert tilbake i desember 2016, noe som skaper tillitt til at selskapet faktisk vil være i stand til henhold til forventningene.

NFC-etikettene gir selskaper en direkte kanal til brukerne

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

NFC muliggjør (skremmende) god kundeinnsikt = høy verdi

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

Store ordrer og ny salgskapasitet

Med tanke på utviklingen i produksjonskapasiteten, så er det sannsynlig at selskapet vil være i stand til å produsere mrd. av etiketter i 2019, men vil det være i stand til å selge mrd. av etiketter i 2019?

Vi har i tidligere analyser fokusert på at det er viktig at selskapet bygger salgskapasitet. I Q1 gjorde selskapet flere nyansettelser i Nord-Amerika, Asia, EMEA (Europa, Midtøsten, og Afrika).

Det ble etablert nytt kontor i Hamburg som skal fokusere på Tyskland, Sveits, Østerrike og Italia (sier forøvrig noe om hvilke type selskaper de foreløpig vil rette seg mot). I tillegg til å øke antall ansatte knyttet til salg, så har man også gjort annet salgsfremmende arbeid (deltatt på messer, sendt ut gratis etiketter osv.).  

Det er åpenbart at selskapet har gjort mye for å være i stand til å selge mrd. av brikker årlig de neste årene, men har de lykkes? Det er foreløpig for tidlig å vurdere resultatene av innsatsen, men Thin har faktisk mottatt rekord-ordrer i kvartalet – både i absolutt størrelse, men også i totalt volum. I kvartalet fikk man 10 nye klienter, samtidig som man mottok en ordre på hele 6 mill. EAS-etiketter. Totalt i kvartalet så sendte selskapet ut rundt 26 mill. etiketter.

Ny versjon CNECT-plattformen

Vi har i tidligere analyser vært inne på at man ikke skal undervurdere verdien av selskapet sin skyplattform. For det første bidrar plattform til å gjøre det enklere for (potensielle) kunder å ta i bruk forholdsvis ny og ukjent teknologi. For det andre gir plattformen svært gode muligheter for skape et varig komparativt fortrinn, noe som vil bli viktigere og viktigere fremover.  

Selskapet lanserte i Q1 en videreutviklet versjon av CNECT. Plattformen skal nå både være mer brukervennlig, gi større analysemuligheter, og gi bedre visualiseringen av informasjonen enn den gamle. Mulighetene som plattformen gir, øker verdien til etikettene, noe som åpenbart også bør øke kundenes betalingsvillighet.

CNECT-plattform 2.0

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

Det kan også nevnes at man lanserte sin egen Blockchain-løsning i tilknytning til plattformen, noe som blant annet skal bidra til økt sikkerhet. Et samarbeid med Adobe (Analytics Cloud) ble også inngått.

Blokkjede og markedsføring

Utklipp. Fra presentasjon Q1/2018

Følg Investing24H

/* ]]> */