Investing24H

Data Respons (DAT): Rettferdig priset eller ikke?

Bruk sidetallene under “Related” til å navigere mellom sidene i analysen

Data Respons et selskap som må sies å være godt posisjonert for den teknologisk utviklingen fremover, med blant annet økt grad av automatisering. Selskapets aksjekurs har opplevd en eksplosiv vekst den siste tiden, men prisingen blir kanskje rettferdiggjort av de fremtidige mulighetene som selskapet står ovenfor? Vi vil i denne analysen se nærmere på selskapet, og komme med en vurdering om vi tror selskapet kan være et godt investeringscase eller ikke.

I første del av denne analysen vil en se litt nærmere på hva Data Respons er: Hva produserer selskapet? Hvordan har utviklingen vært den siste tiden? Hvilken strategi/mål har Data Respons fremover?

I de påfølgende delene av denne analysen vil man fokusere på kvaliteten, risikoen, lønnsomheten, og ikke minst veksten i selskapet. Historisk utvikling kan være et god indikasjon på fremtidig utvikling, eller i det minste den sannsynlige utviklingen. En vil i diskusjonen av kvaliteten benytte ulike modeller (Piotroski, Sloan og Altman Z-Score) som har vist seg nyttige når man ønsker å si noe om kvaliteten på bakgrunn av finansregnskapet. Selskaper med gode resultater i disse modellene har i snitt hatt bedre kursutvikling enn selskaper med dårlige resultater.

I de neste delene ser man nærmere på prisingen til selskapet. Et selskap kan ha høy kvalitet, men om man vurderer å investere i et selskapet, så er det vesentlig at kvaliteten står i forhold til prisen, men helst bør selskapet være undervurdert. Vi legger i denne første analysen ikke opp til noe omfattende verdsettelse i henhold til DCF (noe som vil kunne ha mer fokus i fremtidige analyser).

I den siste delen av analysen ser man nærmere på sentimentet rundt aksjen. Vi ser på prisutviklingen den siste tiden, i tillegg til at vi diskuterer de største aksjonær og insiderne i selskapet. Til slutt oppsummerer vi analysen.

Generelt:

Analysen har generelt høy fokus på å presentere og analysere tall av ulik art, men hovedsakelig de med bakgrunn i finansregnskapet. Det skal være mulig for leseren å finne frem til tall som ikke nødvendigvis blir diskutert så nøye i selve teksten. Vi vil presentere tall på både års- og kvartalsbasis, noe som gjør at man både kan få et overblikk, men også mulighet til å dykke mer ned i detaljene og se den siste utviklingen.

For å minimere effekten av evt. sesongeffekter så vurderer en stort sett kvartalstall mot de samme kvartalene de forgående årene. En vurderer altså f.eks. Q3-2016 mot Q3-2015, og regner gjennomsnittsverdien eller medianverdien for de siste fem årene for Q3.

Siste kjente aksjepris er for denne analysen blitt satt til sluttprisen fredag 31.10.16, prisen var da 18.70. Alle verdier som er avhengig av dagens aksjepris, bruker P = 18.70 som dagens aksjepris.

Ellers gir Investing24H.com ingen direkte råd om kjøp/salg, og tar derfor ingen ansvar for eventuelle tap leseren/investoren måte bli påført som følge av handel i den aktuelle aksjen. Analytikeren eier ingen aksjer i selskapet, og har heller ingen planer om kjøpe aksjer i selskapet den nærmeste tiden.

ANNONSE

Følg Investing24H

/* ]]> */