Investing24H

Medistim (MEDI): Overpriset vekst?

Bruk sidetallene under “Related” til å navigere mellom sidene i analysen

Medistim er et selskap som hovedsakelig selger medisinsk utsyr rettet mot kvalitetssikring av hjertebypasskirurgi, men utvikler også løsninger med potensial andre steder. Generelt har selskapet hatt høy vekst de siste årene, med tilsvarende høy lønnsomhet. Fremover har selskapet et stort potensial i underutviklede nisjemarkeder hvor man finner liten konkurranse, og hvor selskapet har stor en ledende posisjon.

Medistim har opplevd en sterk utvikling på børsen de siste årene, men er selskapet overpriset i forhold til potensialet fremover? Dette er ett av spørsmålene vil blant annet vil diskutere i denne analysen.

I første del av denne analysen vil en se litt nærmere på hva Medistim er: Hva produserer selskapet? Hvordan har utviklingen vært den siste tiden?  Hvilken strategi/mål har Medistim fremover?

I de påfølgende delene av denne analysen vil man fokusere på kvaliteten, risikoen, lønnsomheten, og ikke minst veksten i selskapet. Historisk utvikling kan være et god indikasjon på fremtidig utvikling, eller i det minste den sannsynlige utviklingen. En vil i diskusjonen av kvaliteten benytte ulike modeller (Piotroski, Sloan og Altman Z-Score) som har vist seg nyttige når man ønsker å si noe om kvaliteten på bakgrunn av finansregnskapet. Selskaper med gode resultater i disse modellene har i snitt hatt bedre kursutvikling enn selskaper med dårlige resultater.

I de neste delene ser en nærmere på prisingen til selskapet. Et selskap kan ha høy kvalitet, men om man vurderer å investere i et selskapet, så er det vesentlig at kvaliteten står i forhold til prisen, men helst bør selskapet være undervurdert.  Vi legger i denne første analysen ikke opp til noe omfattende verdsettelse i henhold til DCF (noe som vil ha mer fokus i fremtidige analyser).

I den siste delen av analysen ser man nærmere på sentimentet rundt aksjen. Vi ser på prisutviklingen den siste tiden, i tillegg til at vi diskuterer de største aksjonær og insiderne i selskapet. Til slutt oppsummerer vi analysen.

Generelt:

Analysen har generelt høy fokus på å presentere og analysere tall av ulik art, men hovedsakelig de med bakgrunn i finansregnskapet. Det skal være mulig for leseren å finne frem til tall som ikke nødvendigvis blir diskutert så nøye i selve teksten. Vi presenterer tall på både års- og kvartalsbasis, noe som gjør at man kan få et overblikk, men samtidig også studere de siste kjente kvartalene.

For å minimere effekten av evt. sesongeffekter så vurderer en stort sett kvartalstall mot de samme kvartalene de forgående årene. En vurderer altså f.eks. Q3-2015 mot Q3-2014, og regner gjennomsnittsverdien for de siste fem årene for Q3.

Siste kjente aksjepris er for denne analysen blitt satt til sluttprisen fredag 21.10.16, prisen var da 65.25. Alle verdier som er avhengig av dagens aksjepris, bruker P = 65.25 som dagens aksjepris.

Ellers gir Investing24H.com ingen direkte råd om kjøp/salg, og tar derfor ingen ansvar for eventuelle tap leseren/investoren måte bli påført som følge av handel i den aktuelle aksjen. Forfatteren eier ingen aksjer i selskapet, og har ingen planer om kjøpe aksjer i selskapet.

Annonse:

Følg Investing24H

/* ]]> */